Mart i satèl·lits de Júpiter, candidats a albergar vida

27.06.2016 | 06:35

El subsòl de Mart i els satèl·lits de Júpiter són els candidats que més agraden als científics per albergar vida en el Sistema Solar, segons van destacar ahir investigadors del Centre Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP). En una roda de premsa en concloure la catorzena edició de l'Escola Internacional d'Astrobiologia «Josep Comas i Solà» a Santander, el director del Centre d'Astrobiologia del CSIC, José Miguel Mas Hesse, va explicar les investigacions que es duen a terme en alguns llocs de la Terra per les seves condicions similars a certs planetes per conèixer com ha evolucionat la vida.
A Espanya, va destacar les que es duen a terme a Riotinto ?(Huelva), amb unes condicions extremes similars a les que es poden trobar a Mart i on s'ha localitzat vida a més de 600 metres sota terra. Això porta a pensar als científics que si Mart va tenir aigua i va desenvolupar vida, aquesta pot haver-se mantingut en el seu subsòl. De fet, Mas Hesse va recordar que hi ha evidències que coves d'aquest planeta alberguen aigua líquida i, per tant, podrien acollir vida.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema