La primera biografia de Montserrat Roig mostra una dona moderna i complexa

27.06.2016 | 06:35
Montserrat Roig.

A partir d'una conversa amb l'historiador Pau Vinyes, nebot de Montserrat Roig, la filòloga Betsabé Garcia va iniciar un llarg viatge al voltant de la figura de la desapareguda escriptora que ha acabat en forma de llibre, Amb uns altres ulls, la primera biografia autoritzada pel seu fill i hereu.
En una entrevista, Garcia assegura que, durant el temps que ha estat amb aquest projecte, ha pogut descobrir el món d'abans que naixés -ho va fer el 1975- i retrobar-se amb la història més recent de Catalunya, Espanya o Europa de la mà d'una dona a la qual veu "molt moderna, cosmopolita, divertida, activa políticament, feminista, complexa, sorprenent".
Amb uns altres ulls, publicada per Roca Editorial, recorre tota la vida de la també periodista, des del naixement, el 13 de juny de 1946 , en ple Eixample de Barcelona, a la seva feina com a novel·lista, sense oblidar la seva magna obra Els catalans als camps nazis, i el seu abrupte final, quan amb prou feines comptava amb 45 anys, al novembre de 1991, a causa d'un càncer de pit.
La biografia surt doncs en l'any en el qual es compleixen 25 anys de la mort de Montserrat Roig i 70 anys del seu naixement.
Bestabé Garcia indica que ha accedit a les més de setanta caixes del seu arxiu, actualment en l'Arxiu Nacional de Catalunya, on ha descobert els seus primers textos, que fins ara eren inèdits.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema