Sant Joan de les Abadesses s'ha bolcat amb el Clownia, després que per tercer any consecutiu, el festival organitzat pel grup Txarango hagi esgotat les 5.000 entrades de pagament.

Des de la revetlla de Sant Joan, la vila viu en una festa permanent que ha deixat moments destacats com Txarango cantant en japonès amb els Tex & Sun Flower Seed, Els Catarres fent saltar els més petits o Tomeu Penya, divertint a tot el personal a la plaça Major de la vila.

Enguany s'ha habilitat una zona d'acampada exclusiva per a famílies que ha tingut una bona acollida.

Fins dissabte, el poble del Ripollès presenta una estampa ben diferent a l'habitual. Els carrers estan plens de joves i famílies vingudes d'arreu de Catalunya, les illes Balears i fins i tot de la Catalunya del Nord.

"El poble reviu, és com si no fos el mateix", assenyalen veïns d'aquesta localitat de poc més de 3.000 habitants.

Els botiguers treballen i la música ressona per tots els carrers. Clownia destaca per acollir tota mena de propostes artístiques, musicals, de circ o teatre, que girin entorn al pensament crític.

Des de dijous, amb la revetlla popular de Sant Joan, per aquest municipi han passat artistes de la talla de Tiken Jah Fakoly, Els Catarres, La Raíz o Will and the People. També s'hi ha pogut escoltar Brams, Vendetta, els japonesos Tex & Sun Flower Seed -que van actuar plegats amb Txarango-, Auxili, Falciots, Ninja o Albercocks.

Ahir al matí, la plaça Major de la vila es va omplir amb les cançons personals i divertides de Tomeu Penya i, posteriorment, Séptimo A. La Coral Safari, una agrupació de nens orfes d'Uganda, són els encarregats d'engegar l'últim concert d'aquesta tercera edició.

Glòria Domínguez, veïna de Solsona, que acampa a l'espai habilitat per a famílies, ha explicat que "hi ha una extensa programació, les distàncies són curtes i els grups són molt bons; ens encanta".

Tal com ha comentat un dels membres del grup Txarango, l'Alguer Miquel, tot el poble es bolca en aquest festival popular.

"Es crea una sensació de bon ambient entre totes les persones, és un festival especial", explicava Montse Auguet, una de les assistents que han estat dormint en un hostal en un municipi proper.

A part dels concerts, també hi ha activitats paral·leles com tallers de clown que han atret un gran nombre de persones interessades en superar les seves pors i aprendre noves estratègies per enfrontar-se al seu dia a dia.