El festival audiovisual Sky Film Festival va omplir de projeccions audiovisuals Castelló d'Empúries, Empuriabrava i Roses durant tot el cap de setmana. Ahir es va posar el punt i final amb la projecció i posterior entrega de premis.

El jurat oficial format per Jordi Sargatal, ornitòleg, Santi Corella, paracaigudista i esportista extrem, Esther Marquès, directora de Produccions de Badalona i programadora del festival de curtmetratges Filmets i Josep Núñez, Nino va guardonar amb del premi Álvaro Bultó (1.000 euros) el film Morir por la cima, (Espanya, 2016), en la categoria d'audiovisual de no-ficció esports d'aire i cel. Aquest documental relata l'experiència de Carlos Suárez, un dels esportistes extrems més destacats internacionalment, que mostra a través de la seva història com des del 14 anys va escollir una vida plena de desafiaments, aventures i superació i ofereix una altra manera d'entendre la vida.

En la categoria audiovisual de no-ficció natura, el premi Aiguamolls amb una dotació econòmica de 1.000 euros va ser per a Venidos del Cielo (Espanya, 2015), dirigit per Carlos Pérez Romero. Aquest documental centrat en les aus planteja que aquestes també viuen amb nosaltres, sobre nosaltres, i comparteixen les nostres cases, els nostres monuments i els nostres carrers, i també els nostres problemes.

Pel que fa a la categoria audiovisual de ficció el guardó va ser per a División Azul (Espanya, 2012) de Sergi Martí Maltàs, amb la mateixa dotació econòmica que la resta. Aquesta ficció històrica en clau d'humor relata una anècdota ficticia ambientada a Leningrad l'estiu de 1943, en què Hitler per executar la missió Guspira necessitarà la col·laboració de dos dels millors soldats de la División Azul.

Finalment, en la categoria OFF Sky destinada a estudiants de comunicació audiovisual i cinema, Let's Fly All Together, dirigida per Oriol va ser la guanyadora. Aquest curtmetratge està ambientat en una escola que es prepara per a un nou curs, en què apareix el claustre de l'escola i de sobte la càmera fa un gir i començen a aparèixer avions de paper.

Activitats paral·leles

A banda del concurs audiovisual, el festival va dur a terme diverses activitats relacionades amb el cel, l'aire i el vol. Entre aquestes van destacar els tallers infantils, les demostracions d'esports aeris i les conferències a càrrec Santi Corella, Jordi Sargatal i Tomàs Molina.