El Museu dels Sants d'Olot mostra fins al 20 de novembre l'exposició Identitats ImPossibles. Gènere, desig i iconografia, que reflexiona sobre la identitat i la diversitat sexual a través de les peces del mateix fons del museu.

L'exposició té l'objectiu d'oferir una mirada crítica a la recepció que la societat fa de les persones i col·lectius amb una sexualitat que no se cenyeix als cànons.

Un dels fils argumentals de la mostra són uns vídeos que recullen fragments d'entrevistes a persones que representen diversos perfils del col·lectiu lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals (LGTBI).

Entre aquestes entrevistes hi ha la d'un matrimoni gai amb un fill, un noi transsexual, una parella de lesbianes de més de seixanta anys, el pare i la mare d'un nen que flueix en gènere (infants que no tenen una identitat de gènere estable) i un noi intersexual.

L'exposició es divideix en cinc àmbits. S'inicia amb una presentació del projecte i dels testimonis. Segueix amb un apartat on es parla del descobriment de la identitat i com una negació en aquest sentit impedeix desenvolupar-se com a persona. Després d'un àmbit dedicat al desig sexual, s'hi pot contemplar un espai en què es parla de violències. En aquest sentit, es tracta la fòbia al col·lectiu LGTBI i les seves conseqüències a nivell personal. Finalment, es proposa un espai educatiu i de reflexió on s'interpel·la els usuaris a fer-se preguntes i a pensar.

Obres artístiques

Cadascun dels àmbits compta, a més, amb un altre nivell de continguts amb una vessant artística.

El públic hi pot veure obres d'autors reconeguts així com d'artistes emergents, a través de les quals s'aprofundeix en la reflexió de les diferents temàtiques tractades. Aquesta exposició serà l'eix central d'un programa més extens d'activitats culturals al voltant de la diversitat que es desenvoluparà fins al 20 de novembre, data d'expiració de l'exposició.

Entre les activitats hi haurà una visita guiada a l'exposició a càrrec del comissari, Javi Palomo, dissabte, 2 de juliol.