El papa Francesc té sobre el seu escriptori un document per crear una comissió sobre el paper de les diaconesses en els primers anys de l'Església. El Papa va assegurar, diumenge durant el viatge de retorn del seu viatge a Armènia, haver-se «enfadat una mica amb els mitjans» pel tractament que es va donar a una recent conversa amb unes religioses a les quals va assegurar que s'estudiaria la creació d'una comissió per estudiar el paper de les diaconesses en el passat.

Segons va assegurar, alguns mitjans van titular que l'Església «obre la porta a les diaconesses», cosa que, segons el pontífex, «no és dir la veritat de les coses». «He parlat amb el prefecte de la doctrina de la Fe i m'ha dit que revisi un estudi que ha fet la Comissió Teològica Internacional en els anys 80. Després vaig parlar amb la presidenta, li vaig demanar per favor si podia fer una llista de gent a la qual cregui que jo pugui recórrer per fer aquesta comissió», va assenyalar.

Finalment el pontífex va dir haver rebut una llista que ara està en el seu escriptori per crear aquesta comissió. «Jo crec que s'ha estudiat molt el tema i no serà difícil aconseguir un avenç partint dels arguments que ja hi ha» va dir.