Banyoles acollirà del 9 al 17 de juliol la primera edició del campus folk Ethno Catalonia. Es tracta d'un esdeveniment que combina música folk, ètnica i tradició impulsat per Jeunesses Musicales International i que ja és present a quinze països.

A Banyoles l'organitzen les Joventuts Musicals de Catalunya i hi participaran mig centenar de joves músics d'arreu del món.

En el marc de l'esdeveniment s'oferiran diverses activitats obertes al públic. El concert inaugural, el dissabte 10 de juliol, anirà a càrrec del Cor Safari, el cor de nens d'entre 8 i 14 anys de l'escola-orfenat d'Entebbe, a Uganda, que utilitza la música com a eina educativa i d'integració, i que el cap de setmana ja han passat pel festival Clownia de Sant Joan de les Abadesses.

Aquesta és només una de les activitats destacades, però també hi ha tallers de rumba catalana i de danses catalanes i occitanes o concerts individuals dels participants.

El colofó del campus seran els concerts finals amb participació de tots els participants, que interpretaran un repertori «multiètnic», segons la nota que ha fet pública l'organització.

N'hi haurà tres, el 14 de juliol a Palafrugell, el 15 a Calders i el 16 a Banyoles. Pel que fa a la procedència dels músics, n'hi ha de Catalunya, Espanya, Irlanda, Escòcia, Alemanya, Eslovènia, Noruega, Suècia, Estònia, Síria, Iran, Índia, Indonèsia, Austràlia, Algèria, Kenya, Camerun, Ghana, Uganda i Senegal.

Fundat el 1990, el programa Ethno està dirigit a joves músics (de fins a 30 anys) amb l'objectiu de preservar i potenciar el patrimoni de la cultura global. Present en 15 països, Ethno uneix joves a través dels campus musicals.