Maribel Severa, Jaume Arnella, Christian Pacher i Miquel Cuenca són només alguns dels artistes que actuaran divendres dia 1 de juliol a la tercera edició del festival de cultura popular i tradicional Undàrius, que se celebrarà durant els tres dies del cap de setmana a diferents escenaris de la ciutat de Girona.

L'acte inaugural tindrà lloc divendres a la plaça de Les Voltes d'en Roses, davant el Centre Cívic Barri Vell-Mercadal, amb l'actuació del grup catalanooccità Mirabel (11.30 h), en un acte que inclourà parlaments i un tastet de «foie gras i cava». Una hora després, al mateix Centre Cívic del Barri Vell, Jaume Arnella oferirà les seves cançons i romanços.

A les 16 hores, al centre cívic Sant Narcís, Christian Pacher oferirà un taller de danses de Poetou, seguit d'altres activitats.

Al Museu d'Història de Girona (18 h) es presentarà el catàleg de gegants centenaris de Catalunya.

Un assaig de castells d'Els Marrecs de Salt a la plaça de la Independència i la Mostra de glossa a la plaça dels Jurats són altres actes programats divendres. La música i altres actes continuaran dissabte i diumenge.