Centenars de persones van retre ahir homenatge a l'actor italià Carlo Pedersoli, més conegut com Bud Spencer, mort dilluns, en desfilar davant la seva capella ardent, situada a la seu de l'ajuntament de la capital, Roma. El fèretre va ser disposat en la «Sala de la Protomoteca» del consistori, que va ser oberta mitja hora abans, a les 9.30 del matí per ampliar l'horari de l'homenatge, tancant les seves portes a les 7 de la tarda.

L'alcaldessa Virginia Raggi va destacar la figura de Spencer, «el gegant bo que ens va fer somriure i créixer, una persona extraordinària» a qui «el cinema i aquesta ciutat dóna les gràcies». El taüt estava cobert per una cinta blanca, envoltat per orquídies blanques i blaves i als seus peus va ser col·locat un marc amb imatges de l'actor en vida.

A l'entrada de la sala es va col·locar l'emblema de Nàpols (sud), la seva ciutat de naixement, així com el del Comitè Olímpic Italià, ja que l'actor va ser nedador professional i va competir amb els colors italians en les Olimpíades de Hèlsinki (1952) i Melbourne (1956). D'ambdues ensenyes penjava un crespó negre en senyal de dol.

Sobre el fèretre va poder veure també la bandera de la Societat Esportiva Lazio, en la qual va militar, i fins i tot una llauna de mongetes, en al·lusió als suculentes tiberis que protagonitzava sovint en les seves pel·lícules al costat del seu inseparable col·lega Terence Hill.

El funeral per Bud Spencer se celebrarà avui, a les 12 del migdia, a ?l'església dels Artistes de la cèntrica plaça del Popolo de la capital italiana.