Greenpeace va insistir ahir que els transgènics no són la solució a la fam al món ni tampoc hi ha consens científic sobre la seva seguretat a llarg termini, en un comunicat que respon a una carta en la qual 109 Premis Nobel acusen a l'organització ecologista de manipular informació sobre aquests cultius. L'organització recorda que «al planeta hi ha aliments suficients per a tothom i, a més, el 30% dels aliments produïts acaben a les escombraries».

Segons l'ONG ecologista, «només els aliments que avui en dia es produeixen n'hi hauria prou per alimentar a totes les persones que habiten la Terra i els que podrem arribar a ser el 2050». Greenpeace considera que per assolir aquest objectiu no serà necessari intensificar més l'agricultura ni utilitzar cultius transgènics. «La fam és una qüestió complexa relacionada amb guerres, migracions, conflictes i no se solucionaria augmentant el cultiu transgènic», afirmen.

La resposta cita l'última avaluació científica de les Nacions Unides sobre Ciència Agrícola i Tecnologia per al Desenvolupament, realitzada per més de 400 científics, i que conclou que l'agricultura ecològica permet alleujar la pobresa i millorar la seguretat alimentària.