La cantant israeliana Noa inaugurarà avui una nova edició del festival Sons del Món, que combina música i vi de la denominació d'origen Empordà en espais patrimonials de l'Empordà.

Noa actuarà al convent de Santa Clara de Castelló d'Empúries en el primer dels cinc concerts programats fins al pròxim 29 de juliol.

La veu israeliana més internacional presentarà el darrer treball, Love Medicine, inspirat en les qualitat curatives de la música.

Han col·laborat en l'enregistrament artistes com ara Gilberto Gil, Pat Metheny i Joaquín Sabina. En aquest concert, l'acompanyarà el guitarrista, arranjador i compositor Gil Dor. L'artista oferirà un concert en format acústic.

La música de Noa serà maridada amb el vi Perafita Rosat, del Celler Martí Faixó del cap de Creus, per decisió del sommelier Toni Gata, del restaurant Miramar.

El segon espectacle portarà Macaco el pròxim 8 de juliol, mentre que la resta de cites les protagonitzaran Rosario (15 de juliol), Sopa de Cabra (23 de juliol) i Manel (29 de juliol).

Els dos espais que albergaran tots aquests concerts són el Convent de Santa Clara i el de la Ciutadella de Roses, on un enòleg explicarà el maridatge ideat entre vi i música a cadascuna de les actuacions.

El festival el complementa el cicle de concerts Música entre vinyes, a cellers de de la DO Empordà amb artistes com Sanjosex, Marc Parrot, Sabor de Gràcia, Sara Pi, Joana Serrat i Cris Juanico.

El festival ofereix degustacions de vins limitades a 30 persones una hora abans de l'inici dels concerts.