El ple de l'Ajuntament de Lleida celebrat aquest divendres va aprovar, amb el suport de tots els grups municipals i l'abstenció del C's, una moció presentada per ERC-Avancem en defensa de la unitat de les col·leccions del Museu de Lleida i del Museu Nacional d'Art de Catalunya MNAC, i que també insta el Govern a dur a terme «totes les accions que calgui» per garantir que les peces d'art procedents del monestir de Sixena es quedin a Catalunya.

Així mateix, amb l'aprovació del text, la Paeria fa efectiva la seva adhesió al manifest promogut per entitats culturals lleidatanes en defensa de la unitat de les col·leccions del Museu de Lleida i del MNAC.

Les institucions aragoneses reivindiquen la sentència d'un jutjat d'Osca que obliga Catalunya a lliurar a l'Aragó les 97 obres d'art originàries del monestir de Sixena el proper dia 25 de juliol.

La tinenta d'alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra, va advertir que l'entrega de les obres a l'Aragó podria suposar «obrir un meló de conseqüències inimaginables», ja que de la mateixa manera Egipte podria reclamar l'art que es troba al Museu Britànic.