La cantant israeliana Noa va ser l'encarregada d'inaugurar dissabte a Castelló d'Empúries una nova edició del festival Sons del Món amb totes les entrades exhaurides. Acompanyada del seu amic arranjador i compositor Gil Dor, van oferir un concert en format acústic que va arrencar amb la cançó Shalom, una peça per agrair el moment i a tots els assistents al concert la seva presència.

Noa, senzilla i carismàtica, va omplir amb la seva veu un escenari majestuós amb la imponent basílica de Santa Clara de fons. Les seves interpretacions apassionades i vitals van encisar el públic que aplaudia desenfrenat en grans temes com La vida es bella, cançó que va servir per cloure una nit màgica. A més, la cantant es va preparar un guió en català per poder explicar als assistents la història i els perquès de cada tema. I va aprofitar també per dedicar una peça tradicional israeliana a totes les dones que lluiten per la llibertat.

A banda dels seus temes més coneguts, l'artista va presentar el seu darrer treball, Love Medicine, un àlbum que està inspirat en les qualitat curatives de la música i en què han col·laborat artistes tan destacats com ara Gilberto Gil, Pat Metheny i Joaquín Sabina.

La vetllada va estar precedida per un maridatge a càrrec del sommelier Toni Gata en què els assistents van poder tastar el vi Perafita Rosat del Celler Martín Faixó de Cadaqués.

El festival continuarà aquest divendres, 8 de juliol, amb el concert de Macaco a Roses i comptarà també amb altres artistes com Rosario, Sabor de Gràcia, Sopa de Cabra, Manel, Sara Pi o Marc Parrot, entre d'altres.