L'alcalde de Sant Martí de Llémena, Jaume Busquets, va presentar dissabte el projecte "Llegim al Llémena: El Bosc de Llibres". Aquesta activitat s'emmarca en la celebració dels 10 anys del RondaLlémena i vol ser un projecte pioner a escala catalana en el qual se simbolitza la plantada d'un arbre amb la ubicació de caixetes de llibres en diferents paratges característics del municipi.

En el marc de la presentació de la iniciativa, Busquets va destacar que "amb aquest projecte volem donar l'oportunitat que mitjançant un llibre el visitant i la gent del Llémena descobreixi o redescobreixi paratges increïbles de la nostra vall gaudint de la natura i la lectura".

Aquest projecte consisteix en la instal·lació de diverses caixetes de fusta al terme municipal de Sant Martí de Llémena. L'acció es complementarà amb un plafó ubicat a cada punt informatiu del municipi, on es podrà consultar la informació i ubicació de les caixetes. Aquestes contindran llibres per a tots els públics, però cadascuna de les quals estarà enfocada en un tema en concret: gastronomia, novel·la, natura, història....

Un dels punts forts de la proposta és que cadascuna de les caixetes estarà apadrinada per una associació o una persona que en tindrà cura, juntament amb l'Ajuntament, tant de la conservació com de l'actualització del contingut.

Els primers padrins són els Amics de Santa Cecilia i els Amics del RondaLlémena. Es preveu que al llarg del 2016 s'instal·lin 4 caixetes més i que el projecte vagi creixent amb la voluntat de plantar cultura a la vall.