avis, fills, néts i besnéts

09.07.2016 | 00:00

«El descobriment de la dignitat humana no s'aprèn amb llibres. Els avis sense néts són com un mestre sense alumnes»

També cal dir: àvies, filles, nétes i besnétes. Tothom, evidentment. M'acabo d'assabentar d'un projecte curiós, per inèdit, i de notable ressonància. Es tracta del següent: una residència d'avis ha convidat les seves treballadores -són majoria- a portar els seus fills petits a la residència on elles treballen durant aquests mesos d'estiu.
Allà, una mestra especialitzada s'ocuparà de les criatures: barrejaran el contacte amb els avis, participaran en els espais on ells fan els seus exercicis reglats (pilota rebotada en un cercle de gent gran), potinejaran el que els deixin potinejar, tindran la seva gandula i s'asseuran a la falda de l'àvia, i la mare els veurà i ells veuran la mare. Una mare que dóna menjar als vellets i que tracta amb tendresa gent que no la pot expressar, i la residència tindrà olor de guarderia, com a casa, i la gran notícia de cada dia seran els néts i el somriure, com una pastilla de paracetamol que fa oblidar el dolor. I els nens veuran que és normal que hi hagi gent que tingui moltes arrugues a la cara i una pell fina com un tel de ceba, i que formen part del paisatge de la seva vida, i que són de la mateixa sang, i que hi ha quelcom en ells que no es pot trepitjar, quelcom que es digne de ser venerat i estimat.
El descobriment de la dignitat humana no s'aprèn amb llibres. Els avis sense néts són com un mestre sense alumnes. Joan Pau II deia: «Quan una societat, deixant-se guiar únicament pel consumisme i per l'eficàcia divideix els homes en actius i inactius i considera a aquests com a ciutadans de segona categoria, abandonant-los en la seva solitud, no pot anomenar-se vertaderament cristiana». Si voleu més informació: Les Vetes, Salt.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema