El govern ha creat una Comissió Interdepartamental de Seguiment de l'Assistència Religiosa Catòlica en els centres inclosos en la xarxa d'internament d'utilització pública de Catalunya. D'aquesta manera, es crea un marc de col·laboració estable entre els departaments de Salut, Governació i Habitatge, i el Secretariat Interdiocesà de Pastoral de la Salut. El seu objectiu és vetllar pel respecte a les conviccions ètiques, espirituals i religioses de la gent de confessió catòlica ingressada en hospitals.

La Comissió es reunirà un cop l'any i té entre les seves funcions fer el seguiment dels acords entre l'Església catòlica i la Generalitat pel que fa a l'assistència religiosa als hospitals catalans, analitzar les necessitats dels centres i fer propostes i recomanacions al Govern en aquest àmbit.

Així doncs, el Govern segueix impulsant accions per garantir els drets de llibertat religiosa en l'àmbit hospitalari. També ha publicat una edició actualitzada de la Guia per al respecte a la diversitat de creences en l'àmbit sanitari o la signatura d'un conveni de col·laboració amb el Consell Evangèlic de Catalunya.