La Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, que se celebrarà entre el 15 i 30 de novembre, es durà a terme en vint sales d'arreu del país, el doble que en l'edició anterior. A més, una de les novetats d'enguany és que s'incorporaran a les projeccions diversos centres penitenciaris, així com els cinemes Verdi de Barcelona. L'any passat va ser el primer en què el certamen va arribar a Girona, on es van projectar dues pel·lícules. El director general d'Afers Religiosos, Enric Vendrell, ja va reivindicar llavors que calia extendre la Mostra a tot el país i va confiar que en futures edicions es pogués incrementar el nombre de films projectats a Girona.

Aquest serà el tercer any consecutiu de la Mostra, nascuda amb vocació de diàleg interreligiós i cultural. El seu principal objectiu és aprofundir en la presència de la dimensió espiritual en la cultura audiovisual. A més del a Filmoteca de Catalunya, de l'Obra Social la Caixa i de Signis Catalunya, hi col·laboren diferents institucions, entitats religioses i universitats, que són les que faciliten la presència de la Mostra arreu de Catalunya.

Segons ha assenyalat la Generalitat, aquesta nova edició de la Mostra demostra que el govern aposta pel cinema «com a eina cultural eficaç per fer visibles les diferents manifestacions religioses i espirituals i contribuir d'aquesta manera a favorir el diàleg interreligiós i la cohesió social». A més, valora molt positivament que, gràcies a la suma d'esforços, enguany es doblarà el nombre de sales on es projectaran les pel·lícules que formaran part de al programació, «un indicador que mostra la clara consolidació d'aquest certamen», indica.