què puc fer durant l'estiu?

09.07.2016 | 00:00

Els mesos de juliol i agost normalment són els que la majoria de persones que tenen treball estable aprofiten per guardar uns dies o setmanes de descans, ja sigui en algun indret lluny del domicili habitual, o organitzant excursions des de casa mateix.
La majoria d'infants i joves participen en colònies, camps d'estiu, propostes especials, acompanyen els pares en les seves activitats o des de casa organitzen el seu temps de lleure. Ofereixo aquesta reflexió amb el desig que ajudi a «viure» amb intensitat i profit aquests mesos.
-Cal pensar en un mateix. Sí, cal pensar en cadascun de nosaltres, i no per una actitud egoista, sinó perquè en tenim necessitat. La feina de cada dia, les responsabilitats familiars i altres que s'hagin assumit en l'àmbit de les institucions provoquen que la vida personal agafi un ritme accelerat.
Sovint no es té temps per descansar, reflexionar sobre la pròpia vida i la dels qui ens envolten, pregar, llegir o asserenar-se amb activitats de lleure o aficions personals. Això també val d'alguna manera per als jubilats professionalment, però no «jubilats» d'altres responsabilitats que per motius familiars o per voluntariat han assumit.
Cercar estones de silenci, adonar-se de la presència i l'acció de Déu en la pròpia vida, contemplar la natura, endinsar-se en algun bosc, entrar en alguna església una estona, llegir algun llibre o articles que ajudin a entendre el moment que vivim o gaudir del plaer de la lectura, d'escoltar música... deixant de banda a altres missatges de distracció que arriben cada dia pels mitjans de comunicació... caldria que fos ara un exercici prioritari per mantenir la serenor, l'equilibri i redescobrir-se novament com a persona. A més, aquesta actitud és del tot necessària per pensar en els altres, per fer atenció a aquells que fan camí al nostre costat.
-Cal pensar en els altres... en la pròpia família. Durant «el curs» certament es viu en família, però sovint el ritme frenètic de treball, de responsabilitat, d'horaris d'estudis o atres activitats provoca dèficits de comunicació i d'atenció personalitzada a cada persona i de moments per compartir la nostra fe. Durant aquests mesos podem intensificar la necessària comunicació [...] (extret del Full Parroquial).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema