El Museu de Suro de Palafrugell va inaugurar aquest dissabte l'exposició Somnis de Suro. (RE)visions artístiques des de la mirada irònica de Claude Lambert. L'artista belga mostra en aquesta particular col·lecció de pintures la seva mirada onírica lligada al món del suro. La seva proposta mostra a l'espectador totes les possibilitats plàstiques del material i el convida a submergir-se en un món surer, ple de misteri i desbordant d'imaginació.

El pintor viu a l'Alt Empordà des de 1974, i el paisatge de la zona ha inspirat la seva fascinació pels suros. Així, l'artista ha incorporat tant l'arbre com el material com a tema omnipresent en totes les seves obres, sempre acompanyat amb un inesgotable amor a la natura. Des de fa més de 40 anys ha ofert nombroses exposicions arreu de Catalunya i a l'estranger.

Una vida per la pintura

Lambert va estudiar a l'Academie Royale des Beaux-Arts de Brussel·les, i ha dedicat bona part de la seva vida a tasques relacionades amb el món del cinema. Tot just acabada la seva formació va començar a treballar en la realització de cartells publicitaris per a la gran pantalla, i després va formar part dels estudis Bellvixon, on va dedicar-se al disseny de decorats per a pel·lícules i sèries de dibuixos animats com Tintín, Lucky LukeAstèrix. L'exposició inclou també els originals de les il·lustracions que ha realitzat per a diferents curtmetratges com a mostra d'aquesta faceta del pintor.

Aquesta mostra, comissariada per Enric Tubert, inclou diferents homenatges. En primer lloc, Lambert exposa la sèrie A la manera de... que inclou obres on l'artista capta, a partir de la imatge d'un aglà, els diferents estils i sensibilitats que caracteritzen els autors que l'han inspirat.

Els Somnis de Suro formen també un homenatge a les tradicions catalanes com la sardana o els castellers. L'artista dóna així una importància especial al territori. Per arrodonir la visita, la mostra inclou també un grup de peces de poesia visual.

El Museu del Suro ha aprofitat aquesta oportunitat per renovar la seva exposició exterior.

Des d'aquest mes ja es pot contemplar a la façana sud de l'edifici una imatge d'aquesta visió dels somnis de Lambert, centrats en la temàtica surera, igual que el mateix Museu. Somnis de Suro es pot visitar des del dia 9 de juliol i fins al pròxim 4 de setembre.