MNAC apel·larà contra la sentència d'Osca sobre les pintures de Sixena

18.07.2016 | 07:04

El patronat del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) va decidir ahir interposar un recurs d'apel·lació contra la sentència del jutjat d'instrucció número 2 d'Osca en relació amb les pintures murals que conserva procedents del monestir de Sixena.
La Generalitat ja va anunciar el passat 5 de juliol que presentaria un recurs davant l'Audiència d'Osca contra la decisió de la titular del Jutjat de Primera Instància número 2 d'aquesta ciutat que condemna el MNAC a tornar les pintures murals romàniques de la sala capitular del Monestir de Sixena al seu lloc d'origen.
El conseller ja va expressar el seu «absolut convenciment que seria una temeritat i una imprudència arrencar les pintures murals, que estan adherides a una fusta perquè aguantin, i que procedíssim a traslladar-les a Sixena, a causa del seu estat».
Segons un comunicat, el MNAC apel·la perquè entén que la sentència 51/2016 del 4 de juliol del 2016 té «una fonamentació que és contrària a l'ordenament jurídic».
El patronat ha decidit, també, per unanimitat «instar el director del MNAC, Pepe Serra, perquè amb caràcter urgent encarregui als serveis de Restauració i Conservació Preventiva del museu un estudi sobre els riscos que podria originar el trasllat de les pintures murals objecte del plet, que puguin amenaçar la seva integritat i deguda conservació».
D'altra banda, respecte a altres obres d'art que també s'han de traslladar a Aragó, el Patronat considera que «la data del 25 de juliol del 2016 fixada pel jutjat resulta inassumible per poder dur a terme els tràmits necessaris».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema