Santa Cristina de Corçà fa una còpia del seu retaule gòtic conservat a Girona

L'esglesiola empordanesa dóna a conèixer una nova senyalització amb textos explicatius enllaçats a una imatge interactiva de 360 graus

18.07.2016 | 07:04
Façana de l´església.

L'ermita de Santa Cristina de Corçà tindrà una reproducció de mida real del seu valuós retaule gòtic, que es troba conservat al Museu d'Art de Girona.
L'ajuntament de Corçà va anunciar ahir en un comunicat que dissabte vinent es presentarà, a les 11 del matí, la musealització del'entorn de l'església.
El que es presentarà és la nova senyalització amb textos explicatius i divulgatius i també un codi QR que enllaça amb una imatge interactiva de 360 graus.
A més, es presentarà la reproducció a escala del retaule, obra del darrer quart del segle XV, atribuïda al pintor gironí Miquel Torell.
El retaule va estar a punt de ser venut a l'estrenger, però un article al diari La Publicitat va donar l'alarma i la peça es va traslladar al Museu Diocesà de Girona, i avui es troba integrat al Museu d'Art.
Ara aquesta petita esglesiola recuperarà una còpia del retaule dedicat a la santa i màrtir, de més de 2,5 metres d'alçada per quasi dos metres d'amplada.
L'Ajuntament de Corçà ha volgut «promoure la posada en valor de l'ermita», situada als afores del poble, i considerada «un dels indrets més "nostrats" pels habitants del municipi i pobles veïns», diu el comunicat difós ahir.
Si bé el retaule data del segle XV, l'edifici de l'esglesiola és més antic, de l'època del romànic, i la primera vegada que es troba esmentat en la documentació és l'any 1235.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema