Emma Cohen, adéu a una actriu que va ser cineasta i escriptora

18.07.2016 | 07:04
Emma Cohen, adéu a una actriu que va ser cineasta i escriptora

69 anys. Va ser actriu, directora de cinema i escriptora i en la seva carrera artística va rebre diversos premis per les seves interpretacions, entre ells el del Círculo de Escritores Cinematográficos o dos TP de Oro.
Nascuda a Barcelona i considerada durant anys «la musa del cinema 'underground' català», Emma Cohen va debutar el 1967 en la gran pantalla amb Tuset Street, protagonitzada per Sara Montiel, i des del principi de la seva carrera va compaginar cinema i teatre amb la faceta d'activista en moviments populars polítics que la van portar a viure en primera persona el maig del 68 a París.
En els seus primers anys com a actriu va treballar a les ordres de Nuria Espert a l'obra de teatre A porta tancada (1969), i al cinema la va dirigir aquest mateix any el cantant Joan Manuel Serrat, a La llarga agonia dels peixos.
També d'aquella primera època són els seus treballs a Televisió Espanyola a la sèrie El conde de Montecristo; el seu paper de donya Inés a Don Juan Tenorio al costat de Carlos Larrañaga, i la seva participació a produccions dirigides per Pilar Miró com Visto para sentencia, Recién casadosUn cuento californiano.
El 1971 va ser triada «Lady Europa» i en aquest mateix any va treballar al costat de l'actor Fernando Fernán Gómez. Unida sentimentalment des dels setanta a aquest actor i director, que era 24 anys més gran que ella, va col·laborar amb ell com a ajudant de direcció i coguionista, es van casar l'any 2000 i van estar units fins a la mort de Fernán Gómez el 2007.
La seva primera incursió en la literatura va ser amb la novel·la Toda la casa era una ventana (1983). Després van venir Alba, reina de las avispas (1987), La isla del aire (1990), Verte desnudo (1991), Muerte dulce (1993) i Loca Magnolia (1996), entre altres.
En 2011 va publicar la seva desena obra literària, Ese vago resplandor, un recorregut amb algunes referències biogràfiques d'una nena de bona família.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema