Lliçó magistral de gerhaher

18.07.2016 | 07:04

Dchristian gerhaher, baríton
Gerold Huber, piano
Festival Nits de Clàssica. Lloc: Auditori de la Mercè de Girona. Dia: 10/07/2016. Obres: Selecció de lieder de Franz Schubert.

esprés d'un gran mestre del clavicèmbal com Andreas Staier, el Festival Nits de Clàssica ha convidat un dels millors cantants de lider del panorama musical pel concert número set de l'edició d'enguany. Christian Gerhaher és un valor musical segur amb el qual no es pot errar el tret. La selecció de lieder que va fer és una autèntica meravella.
El domini d'aquest cantant és indicutible. Veure'l reflectir tota la profunditat d'aquestes obres dalt l'escenari amb una gran serenitat és un plaer indicutible. Gerhaher té un timbre molt clar i en els fragments més greus no enfosqueix la veu. Això reporta una magnífica lluminositat a totes les cançons i una simplicitat aparent. A diferència d'altres cantants que aporten un tint més operístic als lieder de Schubert aquí la contenció de Gerhaher és un element que juga a favor de la interpretació. Durant la primera part aquest cantant alemany va oferir uns lieder molt transparents i deliciosos mentre que la segona part va treure la seva vena més lírica per afrontar unes obres realment complexes. La sensació és que Gerhaher té apamats tots aquests lieder fins a l'últim detall. El timbre de veu sense ser inoblidable té una noblesa extraordinària. Tota aquesta bellesa seria impossible sense un gran pianista. Gerold Huber té la virtut de «cantar» al costat de Gerhaher amb un toc de grandíssima categoria i a més a més amb un alè vitalista difícil de poder explicar amb paraules. Tanta profunditat amb la més gran senzillesa és realment el que demanen aquestes obres de Schubert i això no vol dir que els falti passió. Ben al contrari, aquest duo esclatant és tota una sort de sensibilitat i coneixement.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema