Girona guanya un projecte europeu de professionalització d'artistes i creadors

L'Ajuntament, mitjançant el Bòlit Centre d'Art Contemporani, gestionarà 333.333 euros a invertir fins al maig del 2018

18.07.2016 | 07:04
Els artistes creen «La Volta» al barri de Sant Narcís.

L'Ajuntament de Girona, mitjançant el Bòlit Centre d'Art Contemporani, ha rebut una subvenció de la Comissió Europea que permetrà invertir 333.333,33 euros -la quantitat màxima permesa- en activitats com ara residències, seminaris o mercats a sis ciutats europees amb la finalitat de contribuir a la professionalització d'artistes i creadors.
El Bòlit ha resultat guanyador de la convocatòria Cultura Euroregió 2015 amb el projecte «Etacec The Spur 1618» ?-en anglès, l'esperó-, que d'aquesta manera serà liderat des de Girona i també implicarà cinc centre més: el Centre d'Art LE LAIT d'Albí, el Bureau des Arts et des Territoires de Montpeller, la Fundació Es Baluard Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma, Sputnik Oz de Bratislava i la Fondacione per l'Arte de Roma.
«El sol fet de treballar en xarxa ja és en si mateix una manera d'innovar, ja és el futur», va declarar ahir en roda de premsa l'alcaldessa, Marta Madrenas, que va refermar una vegada més l'«obsessió» de l'equip de govern gironí per «apostar per la cultura com a motor econòmic de la ciutat».
L'Ajuntament de Girona assumirà per tant la gestió i serà amb el seu NIF que s'invertirà la quantitat esmentada en la creació d'una xarxa europea de cooperació d'arts visuals i indústries creatives que pretén desenvolupar projectes innovadors i professionalitzadors.
El projecte, de dos anys de durada, del setembre de 2016 al maig de 2018, té un cost de 333.333,33 euros finançats com segueix: 199.999.99 euros (60%) procedeixen de la subvenció de la Comissió Europea, 90.000 euros (27%) surten d'una subvenció de l'euroregió Pirineus Mediterrània i 43.333,34 euros (13%) els aporten les sis ciutats implicades.
«La voluntat de la convocatòria és la professionalització del sector i donar-li una empenta més legalista», va dir Mireia Canals, secretària general de l'euroregió Pirineus Mediterrània.
El projecte «The Spur» ha estat triat entre 363 candidatures, 51 de les quals van resultar seleccionades. Un total de 5 projectes els lideraran ciutats de l'Estat espanyol. El de l'Ajuntament de Girona és l'únic projecte català seleccionat.
A partir del setembre, es faran públiques tres convocatòries que permetran a un total de 18 artistes i creadors beneficiar-se del projecte «The Spur». «Esperem que s'hi presentin molt gironins i que el nostre sector creatiu pugui internacionalitzar-se», va comentar Carme Sais, cap de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament gironí.
Els diners s'invertiran en la contractació d'artistes experts i conferenciants, el lloguer de locals, honoraris per als 18 artistes guanyadors de la convocatòria, dietes, desplaçaments i altres despeses.
Madrenas va posar com a exemple el projecte del Bòlit «La Volta», que es fa al barri de Sant Narcís, i que obté «uns resultats molt bons». El projecte es vol fer extensiu a la totalitat del barri.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema