El III Festival de Mapping organitza una ruta per tota la ciutat

Es tracta d'un circuit per diferents punts de la ciutat on es projecten deu muntatges

14.07.2016 | 16:37

El III Festival Internacional de Mapping de Girona (FIMG) presenta aquest 2016 com a principal novetat la primera Ruta de la Llum. Es tracta d'un circuit per diferents punts de la ciutat on es projecten deu muntatges. A part, també hi haurà dues exposicions incloses en la mateixa ruta. Aquest circuit es podrà visitar entre les deu del vespre i la una de la matinada dels tres dies que dura el festival ?del 22 al 24 de juliol- a llocs emblemàtics de la ciutat com els Jardins de la Mercè o la Pujada de Sant Domènech, entre d'altres. A l'edició d'enguany hi participaran 47 artistes locals i internacionals. Com en les edicions anteriors, hi haurà un Concurs Internacional de Mapping on s'hi han presentat 119 projectes i un Congrés Internacional de Llum i Mapping, amb sessions a càrrec de diversos experts. El festival espera l'assistència d'entre 15.000 i 20.000 persones.

En aquest vídeo es pot veure el projecte que va guanyar el primer premi Categoria Professional l'any passat ( Nihil Unus, Filip Roca)

La tercera edició del Festival Internacional de Mapping de Girona tindrà com a novetat la primera Ruta de la Llum. Es tracta d'un circuit organitzat per diferents llocs emblemàtics de la ciutat ?com la Pujada de Sant Domènech o els Jardins de la Mercè, entre d'altres- on es projecten deu muntatges, i també hi haurà dues exposicions. El director del FIMG, Xavier Bové, ha explicat que aquest projecte pretén unir el patrimoni cultural de la ciutat amb les innovacions tecnològiques de les arts audiovisuals. Com en les edicions anteriors, el festival d'enguany organitza el Concurs Internacional de Mapping.

Hi han participat 119 artistes (un 28% més que el 2015) provinents d'arreu del món, i les obres dels 27 finalistes s'exposaran durant els tres dies que dura el festival (del 22 al 24 de juliol). La temàtica d'aquest any són els paisatges i, per això, els projectes finalistes exploren possibles escenaris al voltant d'aquest tema. El jurat concedirà 28.000 euros repartits en onze premis. També s'organitzarà el II Congrés Internacional de la Llum, que constarà de diferents conferències a càrrec d'experts en mapping. És una iniciativa destinada a artistes, professionals i estudiants del sector que vulguin assistir a alguna de les dinou ponències que es faran entre el 21 i el 23 de juliol. A més, també hi haurà una taula rodona on debatran diversos experts internacionals. Entre d'altres, un dels ponents serà Joanie Lemercier, fundador del col·lectiu AntiVJ.

En aquesta galeria fotogràfica podeu recuperar imatges de l'edició de l'any passat:

Aquest any el FIMG ofereix tres tallers sobre la tècnica de mapping del 19 al 21 de juliol, a més de vàries sessions que combinen música i visuals. En aquestes sessions hi participaran varis discjòqueis, amb la col·laboració de Festival Tempo i l'escola EUMES. L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha explicat la importància del FIMG per consolidar la marca Girona Ciutat de Festivals. ?No només hi ha novetats en matèria de creativitat del festival, sinó en la pròpia programació del projecte; és per això que aquest és un d'aquells festivals que ens va sentir il·lusionats?, ha remarcat. Totes les activitats del festival seran gratuïtes excepte el II Congrés Internacional de la Llum, els tallers formatius (Workshop) i la projecció del projecte Efímers al Bubbles Gastrobar, un espectacle que combina la gastronomia i el mapping. El festival espera l'assistència d?entre 15.000 i 20.000 persones.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema