El ple de les Corts Valencianes va aprovar ahir el dictamen de la comissió de radiotelevisió valenciana i de l'espai audiovisual sobre la proposició de llei del servei públic de radiodifusió i televisió d'àmbit autonòmic, de titularitat de la Generalitat Valenciana, presentada pels grups socialista, Compromís i Podem, que permetrà reactivar el servei després del tancament de RTVV l'any 2013.

La proposició va prosperar amb 64 vots a favor de tots els grups a excepció del 29 del PP, que es va abstenir. El síndic dels populars, Jorge Bellver, va justificar el sentit del seu vot argumentant la inseguretat jurídica i tècnica que provoca la recuperació del servei i va qualificar la llei d'inconcreta, no consensuada i imprudent.

El tractament que han de rebre els extreballadors de Ràdio Televisió Valenciana és el principal punt de conflicte entre els grups. les Corts han d'escollir el pròxim 27 de juliol els membres del consell rector de la nova radiotelevisió.

La comissió va acordar dilluns passat posar en marxa una borsa de treball per mèrit per a ?con?tractacions temporals dels extreballadors fins que hi hagi les contractacions definitives de places.