Girona incorpora aquest any una ruta de la llum del festival de projeccions lumíniques sobre superfícies patrimonials, art conegut com a mapping, que consistirà en un recorregut per deu instal·lacions repartides per 10 diferents espais de la ciutat, com ara la Plaça del Vi, el CaixaForum o la Pujada de Sant Domènec.

Com cada any, el festival tindrà projeccions als tres espais invariables de la casa Pastors de la plaça de la Catedral, el pont d'en Gómez i l'edifici de les Àligues de la Universitat de Girona, on es projectaran cada 30 minuts les obres a concurs.

En aquest vídeo es pot veure el projecte que va guanyar el primer premi Categoria Professional l'any passat ( Nihil Unus, Filip Roca)

El director del festival, Xavier Bové, va presentar ahir aquest esdeveniment, que tindrà lloc del 22 al 24 de juliol i que inclou un concurs internacional d'aquesta disciplina artística on prenen part 119 projectes de 28 països, fet que suposa un increment del 28 per cent respecte a les xifres de la passada edició.

El president de la Diputació de Girona, Pere Vila, va destacar la gratuïtat de tots els espectacles, durant la seva intervenció al Caixafòrum, centre que acull algunes de les propostes del festival, com ara una exposició.

L'alcaldessa, Marta Madrenas, que també va participar a la presentació, va considerar que aquesta cita consolida «el projecte "Girona, ciutat de festivals"», que ha convertit la localitat en «epicentre de la cultura».

El festival de mapping inclou diferents activitats complementàries com ara un congrés internacional dedicat a aquesta mena de projeccions en el qual es desenvoluparan diferents tallers.

A més, els assistents podran participar en un concurs denominat «instant», que consisteix en la creació d'una imatge mitjançant qualsevol tècnica, des del dibuix a la fotografia.

En aquesta galeria fotogràfica podeu recuperar imatges de l'edició de l'any passat:

Aquesta és la tercera edició del Festival Internacional de Mapping de Girona (FIMG), una iniciativa encara en creixement que convida a visitar entre les deu de la nit i la una de la matinada -dels tres dies que dura el festival- llocs emblemàtics de la ciutat com els jardins de la Mercè o la pujada de Sant Domènech, entre d'altres.

A l'edició d'enguany hi participaran 47 artistes locals i internacionals. El festival espera l'assistència d'entre 15.000 i 20.000 persones. Així com la Girona antigas'exhibeix disfressada de dissenys efímers per Temps de Flors, el seu patrimoni es vesteix de la màgia de la llum durant els dies del festival Mapping, que inclou un concurs de micromapping que implica diferents locals de la ciutat.