Adrià Vila: «M'agradaria poder palpar les pintures a tots els museus»

El Museu d'Art de Girona inaugura l'exposició que va situar per primer cop el Museu del Prado a la portada del «New York Times»

18.07.2016 | 07:04
Adrià Vila palpa una pintura en relleu acompanyat de Fernando Pérez.

Adrià Vila, conseller territorial de l'Once a Girona, invident, va sortir molt satisfet ahir de la visita a l'exposició Avui toca El Prado, al Museu d'Art de Girona, i va exclamar que li agradaria «poder palpar les pintures a tots els museus».
Adrià Vila va participar en la presentació de l'exposició que el passat 6 de març de 2015 va situar per primera vegada a la història el Museo de El Prado de Madrid a la portada del New York Times.
Un reportatge del rotatiu nordamericà destacava la reacció d'un invident davant l'experiència pionera de palpació de pintura posada en marxa per la pinacoteca madrilenya: «És com si hagués recuperat la vista».
L'exposició va sotir d'El Prado per iniciar una itinerància que l'ha portada a Mallorca i ara s'ha inaugurat al Museu d'Art de Girona, on es podrà «tocar» durant tot l'estiu.
Adrià Vila va estar acompanyat ahir a la presentació per Miguel Falomir, director adjunt de Conservació i Investigació d'El Prado, Fernando Pérez, commissari de la mostra i responsable de Continguts Didàctics d'El Prado, Àlex Susanna, director de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, Carme Clusellas, directora del Museu d'Art i Josep Alfonso, director de la Fudació Axa, entitat patrocinadora.
L'exposició, que també arribarà a Sant Sebastià, Vigo, València i Sevilla, obre noves portes a l'accessibilitat, un repte que tenen plantejat actualment els museus per avançar cap a la democratitizació de la cultura.
La mostra reprodueix en 3D una selecció d'obres clàssiques com La GiocondaMona Lisa, de Leonardo Da Vinci, La farga de Vulcà, de Velázquez o El caballer de la mà al pit, del Greco.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema