Adrià Vila: «M'agradaria poder palpar les pintures a tots els museus»

El Museu d'Art de Girona inaugura l'exposició que va situar per primer cop el Museu del Prado a la portada del «New York Times»

18.07.2016 | 07:04
Adrià Vila palpa una pintura en relleu acompanyat de Fernando Pérez.

Adrià Vila, conseller territorial de l'Once a Girona, invident, va sortir molt satisfet ahir de la visita a l'exposició Avui toca El Prado, al Museu d'Art de Girona, i va exclamar que li agradaria «poder palpar les pintures a tots els museus».
Adrià Vila va participar en la presentació de l'exposició que el passat 6 de març de 2015 va situar per primera vegada a la història el Museo de El Prado de Madrid a la portada del New York Times.
Un reportatge del rotatiu nordamericà destacava la reacció d'un invident davant l'experiència pionera de palpació de pintura posada en marxa per la pinacoteca madrilenya: «És com si hagués recuperat la vista».
L'exposició va sotir d'El Prado per iniciar una itinerància que l'ha portada a Mallorca i ara s'ha inaugurat al Museu d'Art de Girona, on es podrà «tocar» durant tot l'estiu.
Adrià Vila va estar acompanyat ahir a la presentació per Miguel Falomir, director adjunt de Conservació i Investigació d'El Prado, Fernando Pérez, commissari de la mostra i responsable de Continguts Didàctics d'El Prado, Àlex Susanna, director de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, Carme Clusellas, directora del Museu d'Art i Josep Alfonso, director de la Fudació Axa, entitat patrocinadora.
L'exposició, que també arribarà a Sant Sebastià, Vigo, València i Sevilla, obre noves portes a l'accessibilitat, un repte que tenen plantejat actualment els museus per avançar cap a la democratitizació de la cultura.
La mostra reprodueix en 3D una selecció d'obres clàssiques com La GiocondaMona Lisa, de Leonardo Da Vinci, La farga de Vulcà, de Velázquez o El caballer de la mà al pit, del Greco.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema