DECÀLEG DEL TURISTA CRISTIÀ

18.07.2016 | 07:04

vivim en temps teòric de vacances, tot i que molts, a causa de la situació econòmica, no en podeu fer. D'altres treballeu més que mai al servei dels turistes que ens visiten i dels qui fan vacances atenent els vostres negocis i contractes laborals. Però potser almenys alguns dies o algun dia podreu «fer de turistes», ni que sigui per unes hores, a destinacions properes. Pensant en els cristians quan esdevenim «turistes», fa anys vaig escriure un decàleg, unes pautes amb la intenció d'ajudar-nos a viure aquests dies. Ha passat un temps, vivim noves experiències i per això m'ha semblat interessant actualitzar-ho.
1. Respectar la natura. No la malmetis escampant deixalles arreu, esmicolant la flora o maltractant la fauna i els seus espais vitals. A la platja, a la muntanya, al camp... esforça't per mimar aquest tresor comú que és la natura. Més encara, exerceix la contemplació i descobreix la primera carta d'amor que Déu t'ha adreçat.
2. Durant les vacances no t'avergonyeixis de la teva fe o dissimulis el fet de ser cristià. Tindràs moltes ocasions, en converses, opinions, preguntes... d'esdevenir testimoni de Jesús amb humilitat, però amb convicció i alegria. Sense fer-ne propaganda sigues capaç de donar raó de la teva fe i de la teva esperança, sempre que s'escaigui.
3. Jesús, el Senyor, no fa vacances i et vol acompanyar en les teves. Per això participa en l'Eucaristia del diumenge siguis on siguis. Quan entris en una església, no et limitis a contemplar la seva bellesa o el seu patrimoni. Cerca algun moment de pregària, de comunicació personal amb el Senyor.
4. Les vacances o els dies de festa ho són de tota la família. Dialoga, juga, passa-t'ho bé amb la família sense pressa. Sobretot busca moments per escoltar i parlar, ja que sovint el ritme ordinari durant l'any no ho afavoreix.
5. Fes molta atenció a la teva vida i a la vida dels altres. La vida és un gran do de Déu. Evita els riscs innecessaris i sigues prudent en la conducció de vehicles, en les activitats de lleure o esportives d'un cert risc.
6. Valora l'amistat. Tens una bona ocasió per compartir amb altres persones pensaments, opinions, gustos i distraccions. [...] (extret del Full Parroquial).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

Escolta els finalistes de l´Intro 2016
Escolta els finalistes de l´Intro 2016

Escolta els finalistes de l´Intro 2016

Rooms i Edward Estlin disputaran la final el 3 de novembre a l'escenari de Sant Feliu de Fires de...

Els Mossos donen un conjunt de quadres al Museu de l´Empordà

Els Mossos donen un conjunt de quadres al Museu de l´Empordà

Les obres feia 14 anys que esperaven que el seu amo les reclamés Nou de les peces porten la firma...

La Mercè es converteix en una disco dels 70

FUNKY, FUNKY!Companyia: Orelles de xocolata.CC La Mercè, diumenge 23 d'octubre. Festival temporada...

Com acreditar-se i aconseguir entrades a la Festa del Cinema

Com acreditar-se i aconseguir entrades a la Festa del Cinema

Avui comencen tres dies de descompte en el preu de les entrades, però abans cal acreditar-se per...

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema