DECÀLEG DEL TURISTA CRISTIÀ

18.07.2016 | 07:04

vivim en temps teòric de vacances, tot i que molts, a causa de la situació econòmica, no en podeu fer. D'altres treballeu més que mai al servei dels turistes que ens visiten i dels qui fan vacances atenent els vostres negocis i contractes laborals. Però potser almenys alguns dies o algun dia podreu «fer de turistes», ni que sigui per unes hores, a destinacions properes. Pensant en els cristians quan esdevenim «turistes», fa anys vaig escriure un decàleg, unes pautes amb la intenció d'ajudar-nos a viure aquests dies. Ha passat un temps, vivim noves experiències i per això m'ha semblat interessant actualitzar-ho.
1. Respectar la natura. No la malmetis escampant deixalles arreu, esmicolant la flora o maltractant la fauna i els seus espais vitals. A la platja, a la muntanya, al camp... esforça't per mimar aquest tresor comú que és la natura. Més encara, exerceix la contemplació i descobreix la primera carta d'amor que Déu t'ha adreçat.
2. Durant les vacances no t'avergonyeixis de la teva fe o dissimulis el fet de ser cristià. Tindràs moltes ocasions, en converses, opinions, preguntes... d'esdevenir testimoni de Jesús amb humilitat, però amb convicció i alegria. Sense fer-ne propaganda sigues capaç de donar raó de la teva fe i de la teva esperança, sempre que s'escaigui.
3. Jesús, el Senyor, no fa vacances i et vol acompanyar en les teves. Per això participa en l'Eucaristia del diumenge siguis on siguis. Quan entris en una església, no et limitis a contemplar la seva bellesa o el seu patrimoni. Cerca algun moment de pregària, de comunicació personal amb el Senyor.
4. Les vacances o els dies de festa ho són de tota la família. Dialoga, juga, passa-t'ho bé amb la família sense pressa. Sobretot busca moments per escoltar i parlar, ja que sovint el ritme ordinari durant l'any no ho afavoreix.
5. Fes molta atenció a la teva vida i a la vida dels altres. La vida és un gran do de Déu. Evita els riscs innecessaris i sigues prudent en la conducció de vehicles, en les activitats de lleure o esportives d'un cert risc.
6. Valora l'amistat. Tens una bona ocasió per compartir amb altres persones pensaments, opinions, gustos i distraccions. [...] (extret del Full Parroquial).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema