Josep Amat: les llums del Passeig, de gener a desembre, al llarg de més de 50 anys. Aquest és el nom de l'exposició que aquest dissabte ha obert els actes d'estiu del 25è aniversari de la mort del pintor Josep Amat. Les accions en record seu van arrencar el passat mes de gener però aquest estiu s'ampliaran a Girona i Sant Feliu de Guíxols, població costanera amb la qual l'artista va mantenir un estret vincle ja que la seva muller, Isabel Girbau, n'era filla.

A més, va establir-hi la seva segona residència, que compaginava amb Barcelona. Del 1939 fins pocs anys abans de morir, Amat fa ver llargues estades a Sant Feliu de Guíxols, on va pintar els paisatges que veia des de casa seva, situada al passeig del Mar.

D'aquí la mostra Josep Amat: les llums del Passeig; dotze obres i impressions mai abans exposades del Passeig del Mar que corresponen i caracteritzen cada un dels mesos de l'any. Es podrà veure fins al 5 d'agost a l'Espai Cendrós de la localitat. Un espai que es troba en els baixos de l'edifici on el pintor va viure durant molts anys.

Tal com detalla el seu propi fill, Josep Amat, la meitat de la producció artística del pare la va crear a Sant Feliu de Guíxols, on és enterrat.

L'exposició comprèn peces dels primers anys de Josep Amat fins al final de la seva vida. En concret, destaca una pintura, Vista del Passeig, que l'artista va fer el juliol del 1990 des de la terrassa de casa seva poc abans de morir. "Té el mateix traç, força i color que la primera, això demostra que fins l'últim moment el pare va voler pintar", explica el fill de l'artista i impulsor de la Fundació Amat.

La inauguració de la mostra va comptar amb l'assistència de l'alcalde de la vila, Carles Motas, la directora de l'Espai Cendrós, Laura Cendrós, i el propietari de la Fundació Amat i fill del pintor, Josep Amat i Girbau, entre altres persones.