La desena edició del festival Gastromusical de l´Escala començarà aquest dimecres 20 de juliol. L´edició d´enguany començarà amb la proposta del cuiner Xavier Pellicer, del restaurant Céleri, que aposta pels productes ecològics i els plats senzills. L´acompanyarà la cantant Lucrecia, que tornarà al festival després d´haver-hi participat en la primera edició. Com a novetat aquest any hi haurà una sessió dedicada als nens ('Gastrokids & Familiaria'), que es farà al Jaciment d´Empúries i tindrà més de vint activitats i tallers per a les famílies, a més d´una nit temàtica dedicada al país basc. El festival és una iniciativa promoguda pel restaurant Molí de l´Escala que combina música i gastronomia. D´aquesta manera, el cuiner convidat dissenya un menú especial que pretén adaptar-se al perfil de l´artista. El Gastromusical organitzarà set activitats durant els cinc dies que dura, del 20 al 24 de juliol.

El festival començarà el dimecres 20 de juliol amb la cuina ecològica de Xavier Pellicer i al música cubana de la cantant Lucrecia, que ja havia actuat en la primera edició. El Gastromusical també ha convidat artistes i xefs de l´Empordà com Vicenç Fajardo, del restaurant La Plaça de Madremanya, i la cantant Paula Grande.

L´edició d´enguany tindrà una sessió de 'Gastrovermut' el 24 de juliol. La nit d´aquest mateix dia estarà dedicada al flamenc ('Gastroflamenc') a càrrec de l´equip del restaurant Molí de l´Escala i dels músics Duquende i Chicuelo.

El Gastromusical del Molí de l´Escala organitzarà set activitats entre el 20 i el 24 de juliol, i es preveu que hi assisteixin aproximadament 1000 persones.