El primer festival de curts de La Bisbal ha rebut unes 2.500 pel·lícules de 100 països

Les projeccions es faran a l'aire lliure als Jardins Torre Maria, on tindrà lloc la gala del palmarès amb Carolina Ferrer

20.07.2016 | 07:22
Fotograma del film «The Crazy Farmer», presentat al Concurs Jove · DdG

Els propers dies 5 i 6 d´agost, la Bisbal capitalirzarà l´interès del món del cinema amb les projeccions i gala del palmarès del primer Festival Internacional de Curtmetratges, amb sessions a l´aire lliure als jardins Torre Maria, entre altres activitats. Els organitzadors han seleccionat les pel·lícules concurs entre les aproximadament 2.500 que han rebut de cent països direrents.

Curtmetratges com la comèdia En Alabama, sí, de 14 minuts de durada, amb direcció de Pablo Lapastora; el western Champion, de 19 minuts, del suecs Måns Berthas i Daniel Burman; o la també comèdia Hostal Edén, de 13 minuts, de Gonzaga Manso, participaran a la secció oficial competitiva del nou Festival Internacional de Curtmetratges de la Bisbal d´Empordà, que es celebrarà els dies 5 i 6 d´agost als jardins Torre Maria, un espai a l´aire lliure que rebrà l´animació de les projeccions a les nits entre les 21.30 i la 1 de la matinada. El 1700 cafè també serà un espai del festival.

Entre les pel·lícules a concurs també hi ha La última partida, amb direcció dels gironins Pere Solés i David Gimbernat. La gala del palmarès tindrà lloc el dissabte dia 6 amb la presentadora Carolina Ferrer portant la batuta de l´acte. Hi ha en joc un primer premi de 200 euros al millor curt i un premi de 100 euros que decidirà el públic. També es lliuraran quatre mencions.

La majoria dels directors que s´han presentat al nou festival procedeixen del món amateur, com ha fet notar Míriam Ortós, col·laboradora d´un festival que pretén fomentar la iniciació a la producció audiovisual en un territori fins ara amb escasses iniciatives del sector. D´altra banda, Mari Luz Diaz, membre de l´organització, ha dit que el festival té voluntat internacional però «serà proper i intentarà transmetre l´emoció i la passió pel cinema que tenen els seus organitzadors».

En aquesta primera edició, han participat al festival uns 2.500 curtmetratges de més de 100 països. Paral·lelament, també s´ha convocat un concurs jove per a estudiants dels instituts de la Bisbal.

A més, el festival té una secció fora de concurs que permetrà als assistents veure pel·lícules com Ruleta, del director Álvaro Carmona, amb l´actor Miki Esparver.

D´aquesta manera, la Bisbal vol ser protagonista i acollir realitzadors audiovisuals i altres agents involucrats a la indústria cinematogràfica.
Entre els actes paral·lels destaca la conferència que oferirà Joan Buhigas, rigger freelance, que oferirà una pinzellada sobre el rigging, una tècnica d´animació de personatges.

El Festival Internacional de Curtmetratges de la Bisbal d´Empordà serà també un fòrum on veure diferents maneres de narrar històries mitjançant el llenguatge cinematogràfic. En aquest sentit, els espectadors tindrà accés a projeccions com Underworld (1983) amb personatges de Quim Monzó i alguns actors coneguts del panorama cultural gironí.

També es projectarà un curt de Tomàs Mallol (1972) o En la Azotea, de Damià Serra (2015), entre altres peces convidades que obriran el festival, per revisar l´evolució del curtmetratge des dels seus inicis fins a l´actualitat.

El curtmetratge, aquest primer contacte amb el cinema de qualsevol aspirant a treballador del setè art, tindrà els seus dies de glòria a la Bisbal, població que vol cobrir la manca d´activitat cinematogràfica al municipi, creant un espai per als realitzadors locals, tant amateurs com professionals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema