El coordinador nacional d'ICV, David Cid, juntament amb l'expresident de la formació Joan Saura, van donar ahir al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) cinc il·lustracions d'artistes com Albert Ràfols Casamada, Josep Guinovart, Josep Maria Subirachs, Maria Girona i Francesc Todó.

Cid va explicar als periodistes que la donació s'emmarca dins dels actes del 80è aniversari del PSUC, el partit des del qual es va fundar Iniciativa, i que considera «el gran partit que va defensar les llibertats i la democràcia en la segona meitat del segle XX».

La voluntat de la formació amb aquesta acció és «democratitzar la cultura i el seu accés» i considera que el PSUC avui «forma part del patrimoni de Catalunya».

En un dia com avui, just quan es compleixen els 80 anys de l'inici de la Guerra Civil, «és un gest per reivindicar que hi va haver molta gent durant molts anys que des de molts espais va defensar la llibertat i la democràcia». Els hereus del PSUC volen que tots els documents que conserven i ara aquests dibuixos estiguin a i a disposició de la ciutadania, tant des de l'Arxiu Nacional de Catalunya com ara des del MNAC.