Una mostra a la Mare de Déu del Mont inclou restes de roba de la platja de Lesbos

L'artista Duaita Prats es compromet amb els refugiats a l'exposició «Grècia, març 2016»

20.07.2016 | 07:22
Fragment de la instal·lació «Un passatge cap a Lesbos».

El santuari de la Mare de Déu del Mont exhibeix des de diumenge l'exposició Grècia, març 2016. Els dies en què les vergonyes d'Europa quedaren al descobert, realitzada per l'artista Duaita Prats, que vol afavorir «la reflexió, l'autocrítica i la memòria».

La instal·lació, situada als accessos de l'edifici, reflecteix les experiències reals del grup de voluntàries Sra WakeUp, desplaçades a Grècia el març de 2016 en les setmanes més convulses que ha viscut fins ara l'anomenada «crisi dels refugiats» en territori europeu.

La instal·lació mostra imatges de Lesbos, Idomeni i la frontera amb Macedònia, barrejades amb fragments de les converses virtuals que Prats mantenia a diari amb una de les membres del grup, Mireia Sagrera, autora de les fotografies.

Al centre de tot plegat, la instal·lació Un passatge cap a Lesbos, muntada a partir de restes de roba i objectes personals recollits a la platja de Lesbos i introduïts en una ampolla, simbolitza el precari viatge que aquests emigrants emprenen cap a un destí incert.

Al fons, una nena al camp d'Idomeni que ens ensenya el seu vaixell de paper, fusionada amb una posta de sol al mar de Grècia, completa l'exposició.
Grècia, març 2016. Els dies en què les vergonyes d'Europa quedaren al descobert està situada a l'entrada del Santuari, i es podrà veure fins a finals del proper setembre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema