Música, cinema i visites guiades acompanyen i complementen les pintures de l'exposició La il·lusió del Far West, de la Col·lecció Carmen Thyssen i el Museu Thyssen-Bornemisza, que es pot visitar a Sant Feliu de Guíxols fins al 30 d'octubre.

Avui mateix, a les sis de la tarda, l'Espai Carmen Thyssen acollirà un espectacle de David Araiza, que interpretarà al banjo un viatge musical als apalatxes del Far West, la millor banda sonora per contemplar les pintures que il·lustren escenes de la conquesta de l'oest americà.

Si aquesta és una activitat inclosa amb el preu de l'entrada a l'exposició, la següent activitat es farà dijous a les 10 de la nit a l'Espai Port de la Porta Ferrada i és gratuïta. Es tracta d'una sessió de cinema a la fresca amb la projecció, en versió castellana, d'El asesinato de Jesse James por el cobarde Robert Ford, la pel·lícula que Andrew Dominik va dirigir el 2007.

Per ajudar a explicar l'etapa de la història americana de la conquesta de l'oest salvatge, l'Espai Thyssen ha organitzat unes visites guiades a un preu de 12 euros que es podran dur a terme aquest divendres dia 22 de juliol (17 h) i l'endemà dissabte (11.30 h).

A més a més, hi ha també la possibilitat d'assistir a visites guiades familiars, adreçades a famílies senceres, en aquest cas a 7 euros l'entrada. Dissabte dia 23 a les 18 hores s'oferirà una visita familiar.

L'Espai Carmen Thyssen també es pot visitar de nit, a 15 euros l'entrada, en una visita que es podrà fer demà dimecres a partir de les 22 hores.

L'exposició La il·lusió del Far West presenta mapes d'època, pintures, escultures, gravats, aquarel·les i objectes antropològics que mostren la visió idealitzada que es va oferir al món de l'oest americà. Les peces provenen de la col·lecció Thyssen, del Museu Thyssen, de Museo Nacional de Antropologia, del Museu Naval i altres centres.