La plaça del Vi de Girona acull aquest divendres a les 10 de la nit l´espectacle inaugural del Festival Internacional Mapping Girona. Es tracta de "Suspès", de PlayMID i David Sarsanede. Hi haurà 81 globus d´heli de 90 cm de diàmetre sobrevolant la Plaça del Vi creant una instal·lació lumínica i sonora sincronitzada.

En aquest vídeo es pot veure aquest espectacle, però a la plaça del Rei de Barcelona.

L´espectacle inaugural forma part de l´anomenada "Ruta de la Llum", una de les novetats que el festival presenta enguany. Es tracta d´un circuit a través del qual es podran veure deu projectes lumínics i una exposició, amb gran presència d´artistes catalans. Els projectes de llum es podran veure del 22 al 24 de juliol de 22.00 h a 01.00 h en diferents espais.

D´altra banda, els 27 projectes finalistes del Concurs Internacional de Mapping es podran veure projectats el divendres 22, el dissabte 23 i el diumenge 24 de 22.00h. a 01.00h de forma ininterrompuda a les façanes de Casa Pastors -categoria professional-, Pont d´en Gómez -categoria amateur- i l´edifici de Les Àligues (Sant Domènec) -categoria educativa i Instant-. Cada categoria té dos premis atorgats per un jurat internacional. El públic atorgarà tres guardons amb les seves votacions a través de l´App del festival.