Aquest és el tresor que els arqueòlegs han trobat a Empúries

És el més nombrós i més important trobat mai al jaciment grecoromà

22.07.2016 | 07:15

El tresor trobat aquest dimecres a Empúries suma un total de 200 monedes de plata del segle I a.C. de la nostra era i és, segons els arqueòlegs, el tresor més nombrós i més important trobat mai al jaciment grecoromà.

Les monedes, en concret denaris de plata, van aparèixer amagats a l'interior d'un recipient ceràmic i el seu propietari les hauria enterrat en un racó de la casa però mai va poder recuperar-les segurament perquè l'edifi va patir un incendi.

L'estat de conservació és de les peces és molt bo i ara caldrà estudiar acuradament cada moneda per conèixer-ne la procedència. A banda d'aquest tresor, també han aparegut 24 àmfores de vi a la zona del celler de la casa, una llosa de bronze «simpulum» per extreure el vi i dos braçalets.

Una trentena d'estudiants participen fins al 23 de juliol en aquestes excavacions en el marc de la 70a edició del Curs d'Arqueologia d'Empúries.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema