Busquen testimonis i fotos dels cursos de Dalí del 1976 sota la cúpula del museu

21.07.2016 | 14:46
Dalí i Pitxot, en una de les classes dins el Museu Dalí.

Els Amics dels Museus Dalí preparen una activitat per recordar les classes de pintura realitzades fa quaranta anys sota la cúpula del Teatre Museu de Figueres. Per aquest motiu, es busquen testimonis i material gràfic dels cursos que Salvador Dalí va organitzar a Figueres l'any 1976.
El Museu de Figueres va acollir, el juliol de 1976, uns cursos de dibuix i pintura impartits per Salvador Dalí amb l'ajuda d'Antoni Pitxot, els dos ja desapareguts. Quaranta anys després, els Amics dels Museus Dalí recuperaran els records d'aquelles jornades en un acte programat per a la tardor.
Per aconseguir el màxim de testimonis d'aquelles dates, es demana que els alumnes que vulguin aportar la seva visió d'aquelles jornades o aquelles persones que disposin de material gràfic d'aquells dies es posin en contacte amb l'entitat.
Com recorda la premsa de l'època, aquestes classes varen estar obertes a vint-i-cinc alumnes seleccionats d'entre el centenar de candidats presentats d'arreu de l'Estat i de l'estranger. Precisament, la premsa va tenir un paper fonamental en aquells dies ja que els cursos es varen anunciar a través dels mitjans locals de l'època i també per la repercussió que varen tenir en algunes capçaleres internacionals, ja que Dalí impartia les classes amb models nues, un fet insòlit per a l'època.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema