El català serà llengua oficial dels Jocs Mediterranis de Tarragona 2017, junt amb l'anglès, el francès i el castellà. El Departament de Cultura i la Fundació Tarragona 2017, organitzadora de l'esdeveniment, han signat un conveni de col·laboració en matèria d'usos lingüístics.

El conseller de Cultura, Santi Vila, ha destacat que l'acció pretén projectar al món «normalitat» d'un país «sense complexos» amb la llengua. Vila ha destacat que els Jocs, amb més de 4.000 esportistes d'elit d'una trentena de nacionalitats diferents, seran un esdeveniment de primer ordre que traspassa l'interès regional i nacional, i que la seva transcendència serà internacional.

Els Jocs Mediterranis es duran a terme del 30 de juny al 9 de juliol de 2017 i es preveu que hi participin 4.000 esportistes de 26 nacionalitats i 3.500 voluntaris.

El català, el castellà, l'anglès i el francès seran les quatre llengües oficials, com ho van ser als Jocs Olímpics de Barcelona 92. L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha afirmat que aquest precedent els ha servit de model de partida per elaborar els criteris sobre els usos lingüístics que garanteixin la presència de la llengua catalana com a llengua oficial dels Jocs Mediterranis.