El català serà llengua oficial als Jocs Mediterranis de Tarragona 2017

21.07.2016 | 14:46

El català serà llengua oficial dels Jocs Mediterranis de Tarragona 2017, junt amb l'anglès, el francès i el castellà. El Departament de Cultura i la Fundació Tarragona 2017, organitzadora de l'esdeveniment, han signat un conveni de col·laboració en matèria d'usos lingüístics.
El conseller de Cultura, Santi Vila, ha destacat que l'acció pretén projectar al món «normalitat» d'un país «sense complexos» amb la llengua. Vila ha destacat que els Jocs, amb més de 4.000 esportistes d'elit d'una trentena de nacionalitats diferents, seran un esdeveniment de primer ordre que traspassa l'interès regional i nacional, i que la seva transcendència serà internacional.
Els Jocs Mediterranis es duran a terme del 30 de juny al 9 de juliol de 2017 i es preveu que hi participin 4.000 esportistes de 26 nacionalitats i 3.500 voluntaris.
El català, el castellà, l'anglès i el francès seran les quatre llengües oficials, com ho van ser als Jocs Olímpics de Barcelona 92. L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha afirmat que aquest precedent els ha servit de model de partida per elaborar els criteris sobre els usos lingüístics que garanteixin la presència de la llengua catalana com a llengua oficial dels Jocs Mediterranis.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema