La nova temporada d'Arts Escèniques de Banyoles tindrà les actuacions d'Iván Martín, Pau Alabajos, Cristina Branco i El Petit de Cal Eril. En l'apartat teatrals destaquen els espectacles Macbeth, Fuenteovejuna i Ventura.

Aquests seran alguns dels protagonistes de la programació estable de la nova temporada de tardor, que inclourà més de 40 funcions d'un total de 23 espectacles. Les entrades es posaran avui a la venda.

La Factoria d'Arts Escèniques oferirà (2 octubre) Ventura, sobre la vida de dues dones totalment diferents però amb més coses en comú del que pensen.

El 7 d'octubre, dins la programació de Temporada Alta es representarà el Shakespeare Les Alegres casades de Windsor.

L'espectacle Coses de família, dirigit per Joan Solana, serà l'estrella de la Festa Major de Sant Martirià 2016 al Teatre Municipal.

D'altra banda, la companyia Teatrebrik torna als escenaris de la mà de Shakespeare per adaptar la fascinants i fosca Macbeth.

La companyia Obskené presentarà el 25 de novembre l'adaptació contemporània del clàssic de Lope de Vega Fuenteovejuna.

El segon espectacle que es podrà veure a Banyoles emmarcat al Festival Temporada Alta serà La música de les paraules, amb Montserrat Carulla.

Tancarà la programació teatral Els Pastorets de Banyoles, que es podrà veure els dies 26 de desembre i 6, 7, 8, 14 i 15 de gener (18 h) al Teatre Municipal.

Quant a les propostes musicals, l'Auditori de l'Ateneu acollirà el dia 24 de setembre Xavi Torres Trio que presentarà el seu nou disc Skyline (Seed Music Records, 2015) juntament amb el contrabaixista banyolí Vic Moliner i el bateria Joan Terol. El 9 d'octubre serà el torn d'Iván Martín, considerat un dels pianistes més brillants de la seva generació.

El 15 d'octubre, el cantautor de Torrent Pau Alabajos presentarà a l'Auditori de l'Ateneu la seva sisena aventura discogràfica, L'amor i la ferocitat (Bureo Músiques, 2016).

El 12 de novembre, Joan Pons, altrament dit El Petit de Cal Eril, portarà a l'escenari de l'Auditori de l'Ateneu La força (Bankrobber, 2016), el seu nou disc.

La tarda del 20 de novembre serà el torn del tercer i últim concert de Josep-Ramon Olivé, l'artista resident d'aquest 2016 a l'Ateneu. En aquesta ocasió oferirà una vetllada operística a duo amb el tenor banyolí Eduard Mas.

Un dels noms propis d'aquesta tardor serà el d'una de les dames del fado actual, Cristina Branco, que el 26 de novembre presentarà en primícia a Catalunya el seu disc Menina.

Tornen Loscorderos.sc

El dia 10 de desembre Loscorderos.sc tornen a Banyoles, aquesta vegada acompanyats de la cantant danesa Pia Nielsen (Miss Q).

Tancaran les propostes musicals de la temporada el Quartet Mèlt, flamants guanyadors del concurs televisiu Oh, Happy Day! per oferir el concert Nadal a casa, el dia 17 de desembre.

Finalment, la programació familiar, presenta 5 propostes. Obrirà la temporada l'espectacle Zèppelin, de La Baldufa Teatre, el dia 24 de setembre a la plaça de les Rodes. L'Auditori de l'Ateneu acollirà els espectacles Les Supertietes, de la companyia Les Bianchis, el 22 d'octubre, i La vella ràdio, de Rah-mon Roma i els Dials, el 23 d'octubre. L'Estaquirot Teatre (27 de novembre) portarà al Municipal EnJan Totlifan, i La Baldufa Teatre oferirà a la Factoria de les Arts (11 de desembre) Pinnochio.