Josep Peñuelas és el primer català que rep el premi R. Margalef d'Ecologia

21.07.2016 | 14:46
Josep Peñuelas.

El jurat del Premi Ramon Margalef d'Ecologia ha concedit el seu dotzè guardó a l'ecòleg Josep Peñuelas, considerat un dels millors investigadors del món, i dels més citats, en el camps de l'ecologia i del medi ambient.
El doctor Peñuelas és professor d'investigació del Centre Superior d'Investigacions Científiques al Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), on dirigeix el grup d'Ecologia Global. Actualment treballa en diferents camps d'estudi relacionats amb el canvi climàtic i la contaminació atmosfèrica.
Peñuelas és el primer català que obté aquest guardó que la Generalitat concedeix des de l'any 2004 entre els experts en medi ambient d'arreu del món.
Alguns dels resultats de la recerca de Peñuelas, publicats en diversos centenars d'articles i alguns llibres, són el descobriment de mecanismes ecofisiològics relacionats amb l'ús del carboni i l'oxigen que ajuden a explicar la distribució de les espècies i el ?desenvolupament de tècniques de sensors remots, cada cop més emprats, per establir el funcionament de les plantes i dels ecosistemes; la troballa de proves reals d'interaccions entre el canvi global, el canvi climàtic i la contaminació atmosfèrica amb l'estructura i el funcionament dels ecosistemes terrestres.
La Generalitat va crear el Premi Ramon Margalef d'Ecologia l'any 2004 per reconèixer aquelles persones d'arreu del món que s'han distingit de manera excepcional en el conreu de la ciència ecològica.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema