El congrés d'arquitectura reformula nous reptes com l'habitatge digne

22.07.2016 | 07:15

El Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) i més de seixanta organitzacions reformularan en un congrés els nous reptes de la professió, com l'accés a un habitatge digne, la sostenibilitat o l'estalvi energètic, segons va explicar ahir el seu degà, Lluís Comerón.
La lluita contra el canvi climàtic, la renovació d'edificis i barris obsolets i la construcció de ciutats que impulsin la igualtat d'oportunitats són altres dels temes que es debatran en aquest congrés, que ahir es va inaugurar oficialment i durarà sis mesos.
Comerón va destacar que el congrés estarà obert a tota mena de professionals i als ciutadans perquè ara es fa necessària la incorporació dels usuaris en la presa de decisions a l'hora de configurar una ciutat.
També s'abordarà com acabar amb les desigualtats que genera el sistema econòmic actual, i veure com des del sistema urbà és com millor es pot lluitar contra aquesta situació.
El degà va reiterar que com és un projecte col·lectiu dels ciutadans i del que volen de les ciutats, el congrés tindrà un format poc habitual, i les entitats que s'han sumat faran que la mirada a la realitat es faci des de molts punts de vista, i no des d'una única mirada.
El congrés arrenca amb un debat i acabarà amb unes conclusions que es construiran al llarg dels gairebé sis mesos de les sessions.
En presentar aquest congrés s'ha puntualitzat a més que és un certamen promogut per Catalunya al qual s'ha convidat a institucions d'àmbit català, nacional, institucional i internacional, ja que entre els actes previstos alguns seran fora, a Venècia, a Balears o a Madrid, i possiblement fins a Rio de Janeiro quan acabin els Jocs.
Per al degà, ara hi ha un desajust sobre com es veu l'arquitectura a partir de la formació i de la realitat, mentre al segle XIX es definia qui seria metge, arquitecte o economista, i en el XX es va construir el referent de les especialitats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema