L'Associació Foment de la Sardana de Ceret té, com objectiu de fer conèixer la sardana a través de l'ensenyament, les ballades, les conferències, un premi anual... L'entitat té 60 anys d'història. Ceret és terra catalana i la dansa nacional dels catalans hi és un emblema.

En el decurs de l'any són moltes les activitats sardanístiques que es desenvolupen a la capital del Vallespir, destacant els premis Banyoles-Ceret. Aquest cap de setmana pot considerar-se la gran Festa de la Sardana.

Els actes comencen avui divendres, a les 9 del vespre, a la plaça Picasso, amb una audició que interpretarà la cobla Mil·lenària. Diumenge, a les 10 del matí, doble audició de sardanes, a la plaça de la República, amb la Mil·lenària i La Principal del Llobregat. A ? de 8 del vespre hi haurà una desfilada de les colles sardanistes pels carrer de la població fins a la plaça de braus, on a 2/4 de 9 començarà el 59è.

Concurs de colles sardanistes, amb la participació del Grup Folklòric Joventut, de Perpinyà i la cobla La Principal del Llobregat, la darrera sardana serà la de germanor en la qual els dansaires la ballaran amb llanternes, i diumenge, per finir aquest cap de setmana dedicat a la sardana , tindrà efecte a 2/4 d'11 del matí, a la plaça de les Nou raigs, una audició amb la cobla La Principal del Llobregat, i a les 9 del vespre a la plaça de l'església, el concert de cloenda amb les cobles La Principal del Llobregat i Mil·lenària.

Una anècdota d'anys enrere. En època franquista, aquí estava prohibit l'exhibició de certes pel·lícules de caire eròtic, el diumenge del concurs de Ceret, el cinema de la població feia sessions matinals que s'omplien de gom a gom i així s'aprofitava l'ocasió per contemplar films que aquí eren interdits. Ara la sala cinematogràfica roman tancada.

TROBADA COMARCAL DEL RIPOLLÈS

Cada any una població diferent del Ripollès celebra el seu Aplec Comarcal conjuntament. Totes les poblacions hi tenen cabuda i és en un poble diferent cada any que es fa la celebració.En aquesta ocasió, serà aquest diumenge, a la població de Vallfogona de Ripollès. Hi participaren les cobles la Principal d'Olot i Ripollès, les ballades començaran a partir de les 5 de la tarda.