Festa sardanista a Ceret

El concurs de colles sardanistes comptarà amb la participació del Grup Folklòric Joventut

22.07.2016 | 07:15

L'Associació Foment de la Sardana de Ceret té, com objectiu de fer conèixer la sardana a través de l'ensenyament, les ballades, les conferències, un premi anual... L'entitat té 60 anys d'història. Ceret és terra catalana i la dansa nacional dels catalans hi és un emblema.
En el decurs de l'any són moltes les activitats sardanístiques que es desenvolupen a la capital del Vallespir, destacant els premis Banyoles-Ceret. Aquest cap de setmana pot considerar-se la gran Festa de la Sardana.
Els actes comencen avui divendres, a les 9 del vespre, a la plaça Picasso, amb una audició que interpretarà la cobla Mil·lenària. Diumenge, a les 10 del matí, doble audició de sardanes, a la plaça de la República, amb la Mil·lenària i La Principal del Llobregat. A ? de 8 del vespre hi haurà una desfilada de les colles sardanistes pels carrer de la població fins a la plaça de braus, on a 2/4 de 9 començarà el 59è.
Concurs de colles sardanistes, amb la participació del Grup Folklòric Joventut, de Perpinyà i la cobla La Principal del Llobregat, la darrera sardana serà la de germanor en la qual els dansaires la ballaran amb llanternes, i diumenge, per finir aquest cap de setmana dedicat a la sardana , tindrà efecte a 2/4 d'11 del matí, a la plaça de les Nou raigs, una audició amb la cobla La Principal del Llobregat, i a les 9 del vespre a la plaça de l'església, el concert de cloenda amb les cobles La Principal del Llobregat i Mil·lenària.
Una anècdota d'anys enrere. En època franquista, aquí estava prohibit l'exhibició de certes pel·lícules de caire eròtic, el diumenge del concurs de Ceret, el cinema de la població feia sessions matinals que s'omplien de gom a gom i així s'aprofitava l'ocasió per contemplar films que aquí eren interdits. Ara la sala cinematogràfica roman tancada.

TROBADA COMARCAL DEL RIPOLLÈS
Cada any una població diferent del Ripollès celebra el seu Aplec Comarcal conjuntament. Totes les poblacions hi tenen cabuda i és en un poble diferent cada any que es fa la celebració.En aquesta ocasió, serà aquest diumenge, a la població de Vallfogona de Ripollès. Hi participaren les cobles la Principal d'Olot i Ripollès, les ballades començaran a partir de les 5 de la tarda.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema