L'arquitecte Martí Franch va rebre ahir la distinció honoris causa de la Universitat de Greenwich, a la Gran Bretanya, per la influència que la seva pràctica de l'arquitectura del paisatge té en les noves generacions d'estudiants. L'acte va tenir lloc en el campus d'aquesta universitat situada a la ciutat de Londres.

La Universitat ha destacar en una notícia al seu portal a internet que Martí Franch va establir el 1999 l'Estudi Martí Franch (EMF Landscape Arquitecture), que té seu a la ciutat de Girona.

Franch va explicar en conversa telefònica que es trobava envoltat de nombroses persones, després de l'acte de graduació, una distinció que se suma als nombrosos premis que ha rebut aquest arquitecte que ostenta des del 2012 el Rosa Barber Price, i l'Honor Award de la American Society of Landscape Architects, que el descriu com un «innovador».

Aquest premi honorífic de la universitat londinenca reconeix l'assoliment de fites a una relativa jove edat i la capacitat d'influenciar els nous estudiants de l'arquitectura del paisatge.

Nascut a Barcelona el 1971, Martí Franch s'ha convertit el el primer paisatgista de l'Estat espanyol a ser designat honoris causa per una universitat estrangera.

A Anglaterra l'arquitectura del paisatge gaudeix d'un gran prestigi.