jornada mundial de la joventut

25.07.2016 | 07:11

Des del dia 25, dilluns, fins diumenge, un bon grup de nois i noies de les diòcesis de Catalunya participaran en la Jornada Mundial de la Joventut, a Cracòvia (Polònia), presidida pel papa Francesc.
En el pelegrinatge, organitzat pel secretariat de Joventut de les diòcesis, hi participen uns 800 joves, però altres hi accediran en viatges organitzats per escoles, algunes parròquies i moviments educatius cristians. En total es calcula que hi assistiran uns 2.800 joves de les diòcesis de Catalunya. El Papa serà a Cracòvia des de dijous fins diumenge.
- Quin sentit té la Jornada Mundial de la Joventut? Des de la primera, convocada pel papa Sant Joan Pau II, aquesta Jornada té com a finalitat esdevenir una trobada mundial de joves que mostra la vitalitat i la joventut de l'Església Catòlica, que cerca espais de formació, de pregària i de celebracions de la fe significatius per als joves, que alhora fa possible una experiència de festa i de fraternitat, i en la qual el testimoniatge de molts dóna coratge i anima a descobrir i seguir Jesús i la seva proposta de vida.
- Lema d'aquesta Jornada a Cracòvia: «Benaurats els misericordiosos perquè obtindran misericòrdia».
No podia ser cap altre en aquest any jubilar de la misericòrdia. El Papa precisament recorda que el pelegrinatge és un signe peculiar en l'Any Sant, perquè és icona del camí que cada persona realitza en la seva vida. Aquesta jornada és el gran pelegrinatge de la joventut per deixar-se abraçar per la misericòrdia de Déu i esdevenir misericordiosos envers els altres.
- Actes principals de la Jornada. Abans de la visita del Papa, es farà el pelegrinatge al santuari marià de Czestochowa, la visita al camp de concentració d'Auschwitz, al poble natal de Joan Pau II, i al Santuari de la Divina Misericòrdia amb celebració de l'Eucaristia i el sagrament del perdó, amb alguna catequesi. Durant l'estada del Papa hi haurà estones de formació catequètica, celebracions distribuïdes per idiomes, Via Crucis, Vetlla de pregària i Eucaristia de tots els participants, activitats presidides pel Papa, festivals, concerts i intercanvi d'experiències entre els joves.
- Participació des de Girona. Hi haurà alguns joves amb el SIJ i d'altres agrupats amb parròquies de Catalunya, escoles, moviments... Un servidor i el delegat de Joves també hi participarem. [...] (extret del Full Parroquial).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

Escolta els finalistes de l´Intro 2016
Escolta els finalistes de l´Intro 2016

Escolta els finalistes de l´Intro 2016

Rooms i Edward Estlin disputaran la final el 3 de novembre a l'escenari de Sant Feliu de Fires de...

Els Mossos donen un conjunt de quadres al Museu de l´Empordà

Els Mossos donen un conjunt de quadres al Museu de l´Empordà

Les obres feia 14 anys que esperaven que el seu amo les reclamés Nou de les peces porten la firma...

La Mercè es converteix en una disco dels 70

FUNKY, FUNKY!Companyia: Orelles de xocolata.CC La Mercè, diumenge 23 d'octubre. Festival temporada...

Com acreditar-se i aconseguir entrades a la Festa del Cinema

Com acreditar-se i aconseguir entrades a la Festa del Cinema

Avui comencen tres dies de descompte en el preu de les entrades, però abans cal acreditar-se per...

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema