Muñoz Molina: «Espanya té un problema gran de menyspreu al coneixement»

«Aquí els únics que reben admiració incondicional són els futbolistes o els corruptes amb èxit», diu

25.07.2016 | 07:11

L'escriptor Antonio Muñoz Molina va opinar ahir que, en l'actualitat, Espanya té un «problema molt gran» de menyspreu al coneixement i de desprestigi social, que es dirigeix no solament cap als escriptors, sinó també els científics.
Muñoz Molina, en ser preguntat en conferència de premsa per una possible pèrdua de prestigi dels escriptors, no va dubtar a afirmar que a Espanya «no ja el literat, sinó les persones que saben o investiguen són menyspreades pel poder públic i la societat».
Així es va expressar el premi Príncep d'Astúries de les Lletres (2013) abans d'intervenir a la VI Escola de Psiquiatria i Ciències de la Conducta Carlos Castilla del Pino. L'experiència en el disseny del futur: la memòria en acció, que es desenvolupa aquesta setmana a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP) de Santander.
«Aquí els únics que mereixen admiració incondicional són els futbolistes o els corruptes amb èxit», va lamentar Muñoz Molina, per qui el «menyspreu» al coneixement que existeix a Espanya ha portat al fet que «molts» científics s'hagin vist obligats a «fer la seva carrera» fora del país.
Encara que va afegir l'escriptor que «no passa res per això perquè la ciència és internacional», va assenyalar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema