L'escriptor Antonio Muñoz Molina va opinar ahir que, en l'actualitat, Espanya té un «problema molt gran» de menyspreu al coneixement i de desprestigi social, que es dirigeix no solament cap als escriptors, sinó també els científics.

Muñoz Molina, en ser preguntat en conferència de premsa per una possible pèrdua de prestigi dels escriptors, no va dubtar a afirmar que a Espanya «no ja el literat, sinó les persones que saben o investiguen són menyspreades pel poder públic i la societat».

Així es va expressar el premi Príncep d'Astúries de les Lletres (2013) abans d'intervenir a la VI Escola de Psiquiatria i Ciències de la Conducta Carlos Castilla del Pino. L'experiència en el disseny del futur: la memòria en acció, que es desenvolupa aquesta setmana a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP) de Santander.

«Aquí els únics que mereixen admiració incondicional són els futbolistes o els corruptes amb èxit», va lamentar Muñoz Molina, per qui el «menyspreu» al coneixement que existeix a Espanya ha portat al fet que «molts» científics s'hagin vist obligats a «fer la seva carrera» fora del país.

Encara que va afegir l'escriptor que «no passa res per això perquè la ciència és internacional», va assenyalar.