El Papa vol monges de clausura formades

25.07.2016 | 07:11

El Vaticà ha publicat aquesta setmana a la nova Constitució que regula la vida de les monges que es dediquen a la contemplació, en què se'ls demana més formació, el deure de treballar i de no reclutar estrangeres només per a la supervivència dels convents. El papa Francesc aprofundeix en molts dels passatges de la nova Constitució en els problemes que presenten actualment els monestirs a causa de la crisi econòmica que n'ha fet tancar molts. El papa argentí expressa la seva estima per les «germanes contemplatives», que es dediquen al silenci i l'oració principalment, posant l'accent en que «l'Església les necessita» tot i que reconeix que «no es tracta d'una missió fàcil» en aquests temps.
La primera indicació a les monges contemplatives és la necessitat d'actualitzar-se amb «cursos específics de formació encara que sigui fora del seu monestir». També promou «l'intercanvi de material formatiu» entre convents, però també «l'ús de mitjans de comunicació digital», tot i que aconsella «la necessària discreció». Demana als monestirs que «encara que la constitució de comunitats internacionals i multiculturals posi de manifest la universalitat del carisma, cal evitar en manera absoluta el reclutament de candidates d'altres països amb l'única finalitat de salvaguardar la supervivència del monestir».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema