Premi Catalunya als oncòlegs Josep Baselga, Manel Esteller i Joan Massagué

Puigdemont destaca la «contribució rellevant» dels tres catalans a la humanitat en els seus camps

25.07.2016 | 07:11

Els doctors Josep Baselga, Manel Esteller i Joan Massagué van ser guardonats ahir amb el XXVIII Premi Internacional Catalunya per la seva «revolucionària tasca, especialment en la investigació oncològica, que contribueix significativament a l'avanç de la biomedicina en l'àmbit mundial».
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va anunciar ahir el nom dels premiats al costat de la biòloga i membre del jurat Anna Veiga, en una compareixença al Palau de la Generalitat en la qual va remarcar que aquesta és la primera vegada que el premi el comparteixen tres persones, i que a més els tres són catalans.
No obstant això, Puigdemont va voler deixar clar que no se'ls ha concedit el guardó «per ser d'on són, cosa que, de fet, els podria haver anat en contra», i va afegir que el jurat ha apostat per ells per la seva «contribució rellevant» a la humanitat en els seus respectius camps.
En aquest punt, Anna Veiga va sostenir que és «una gran notícia que el premi es doni a persones de l'àmbit de la biomedicina, que ha de millorar la qualitat de vida de les persones», i no va amagar que el càncer és una malaltia «molt prevalent» i que ha de ser la investigació «la que permeti que la gent sobrevisqui».
Va rememorar que els tres científics són diferents entre ells, tot i que estiguin centrats en la investigació del càncer, perquè, mentre Massagué i Baselga estan «molt consolidats», tots dos treballant a Nova York i a la cimera de les seves carreres, Esteller «és més jove i actualment en la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA)». Segons el seu parer, ICREA és la demostració que «aquest sistema dóna beneficis importants».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema