Girona torna a estar de festa. Aquesta vegada és una festa molt estètica, una festa per als ulls, una festa per als sentits. La plaça del Vi va donar ahir a la nit el tret de sortida al festival Mapping amb l'espectacle Suspès. Cada mitja hora una simfonia de llum i colors se sincronitza el compàs d'una música electrònica gràcies a uns globus equipats amb llums LED amb control a distància.

Les projeccions dels alumnes dels instituts de Girona a la façana de Les Àligues, a la plaça Sant Domènec, van atreure també un nombrós públic. La gent va passejar per la ja de per si misteriosa Girona nocturna, ara potenciada amb l'enllumenat públic apagat per realçar la festa de la llum del Mapping.

La plaça de la Catedral és com cada any un dels punts calents d'aquest festival gràcies a les projeccions sobre la façana de la Casa Pastors. Però també hi ha el Pont d'en Gòmez sobre les aigües de l'Onyar. La pròpiament dita Ruta de la Llum inclou la plaça del Vi i el CaixaForum, la plaça dels Lledoners, la pujada de Sant Feliu i la Casa de Cultura, entre d'altres.

Mentrestant, diferents locals ofereixen el Micromapping, entre ells l'hotel Peninsular o el restaurant Els Jardins de la Mercè, que projecta menjar sobre uns plats blancs. Les projeccions nocturnes continuen fins diumenge.