La llegendària història de ciència ficció Star Trek va celebrar ahir els seus 50 anys amb un acte a la Comic-Con de San Diego, on es van donar a conèixer alguns detalls de la seva nova sèrie Star Trek: Discovery, que arribarà a la petita pantalla el gener de 2017.

En una sala plena de gom a gom de seguidors es van presentar Bryan Fuller, productor executiu de la nova sèrie, i els actors de diferents produccions d'Star Trek William Shatner, Scott Bakula, Michael Dorn, Jeri Ryan i Brent Spiner.

A més d'anunciar el títol definitiu de la nova sèrie, que emetrà CBS, i de desvetllar les primeres imatges del seu metratge, Fuller va assegurar que Star Trek: Discovery ha de recordar al públic el missatge d'Star Trek: seguir fent caure límits i "donar esperança per al futur".

"Una de les coses més boniques d'Star Trek és que la gent que veu aquest xou vol esdevenir científic, vol anar a l'espai", va explicar Fuller. "Hem de celebrar la progressió de la nostra espècie perquè ara mateix sembla que necessitem una mica d'ajuda", va afegir el productor, que va indicar també que Star Trek celebra la diversitat i accepta les diferències.

Al panell, les referències a la saga van connectar, de manera recurrent, amb debats de l'actualitat i Spiner va apuntar que els polítics nord-americans podrien aprendre d'Star Trek.

"La ciència ficció sempre m'ha fascinat no només per la ciència, sinó per l'optimisme", va dir, per la seva banda, Bakula, que es va mostrar confiat que, fins i tot en els moments "foscos", l'ésser humà sigui capaç de trobar una solució.

L'edició de 2016 de la Comic-Con va dedicar la seva nit prèvia a l'estrena mundial d'Star Trek: Beyond, pel·lícula dirigida per Justin Lin on apareixen Chris Pine, Zachary Cinquè, Zoe Saldaña.

La cèlebre editorial de còmics Marvel va aprofitar el certamen per anunciar que l'actriu nord-americana Brie Larson, guanyadora de l'Oscar a la millor interpretació femenina per Room (2015), es convertirà en la primera protagonista que lideri una pel·lícula de l'univers cinematogràfic de Marvel amb la cinta Captain Marvel.

Tot i l'absència de la firma al Comic-Con de l'any passat, enguany ha tornat trepitjant fort amb l'estrena de material inèdit i avenços dels films Guardians of the Galaxy Vol. 2 i Spiderman: Homecoming, pel·lícules que es van sumar a les novetats sobre Black Panther, Doctor Strange i Thor: Ragnarok. "Només volem venir a la Comic-Con quan tenim moltes coses per ensenyar-vos", va dir el president de Marvel, Kevin Feige, davant dels 6.500 assistents.

Llarga espera a "Joc de trons"

Joc de trons també va ser present al macroesdeveniment per repassar els moments més destacats de la seva sisena temporada, gravada en part a Girona, i per ajudar els seus fans a suportar la llarga espera que resta fins a l'estrena dels nous capítols.

El temut hivern ha arribat per fi a la trama de la sèrie i també ha afectat, indirectament, els seus seguidors, que aquesta vegada hauran d'esperar fins a l'estiu, en lloc de l'habitual première primaveral, per gaudir dels set nous episodis (la temporada més curta de la sèrie fins ara), pel fet que el rodatge exigeix un tipus de condicions climatològiques diferents.